Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (651)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De facto Bronson na americký způsob. Extraordinární, bez nějakých uměleckých ambicí a s kouzelně béčkovou motivací hlavního hrdiny. Zahlerův další uvědomělý grindhouse potvrdil, že autor umí napsat výživné dialogy a iluzorní filmové násilí přeměňuje minimálním počtem střihů na intenzivní krutost, od které nemůžete odtrhnout oči. Je pravda, že s příjezdem do šatlavy Dona Johnsona odchází příběh poněkud do prdele, ale když děláte z dozorců a vězňů holky z porcelánu, nemůžete myslet na Pulitzerovu cenu za literaturu.. Vince Vaughna jsem měl za týpka, který jen šaškuje se Stillerem a Wilsonem, ale jako cílevědomý táta Koala si u mě vydobyl patřičný respekt.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu režiséra a jeho předchozího super nudného Bone Tomahawku jsem toho moc nečekal, ale musím konstatovat, že se pochlapil. I když v tom nemá smysl hledat nějakýho hlubokomyslný dílo po rozjezdový polovině, přicházi polovina druhá naprosto neskutečného a stále gradujícího ultra násilí. To se fakt v každým filmu nevidí. Nicméně i tak bych to trochu zkrátil a dal do hlavní role trochu drsnějšího geroje, jinak spokojenost i když co do realističnosti a propracování mi z vězeňských snímků přišel kapku lepší Shot Caller.70% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Radši budu vyrábět růžový dětský botičky než bezdůvodně mlátit lidi." Každej má nějaký předsevzetí. Já jsem si třeba myslel, že si Blok 99 užiju. Taky jsem se mýlil, stejně jako hrdina Bradley se svou poklidnou pětiletkou v base. Místo toho jsem první půlku filmu umíral nudou, ale pak začali vzduchem poletovat dozorci a to už zábavu docela připomínalo. Jen to dlouho trvalo a s každou další rozšlápnutou hlavou bylo jasnější, že touhle krvavou řekou se k rodinnýmu hepáči brodí jen velmi obtížně. Ale ono je to jedno, protože já drogovýmu dealerovi stejně neumím fandit. Ani tomu hodnýmu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadá jako dílo nějakýho milovníka Béčkovejch braků z 80. let. Kdyby tohle někdo natočil o 30 let dřív a v hlavní roli hrál třeba Sylvester Stallone nebo Jean-Claude Van Damme, tak se na to budou ve videopůjčovnách stát fronty. Na rok 2017 to působí dost zvláštně. Jako kdyby takovej film snad do dnešní doby ani nepatřil. Ale to beru jako plus, že taky pro změnu někdo natočil film plnej brutality a násilí. Trochu zvláštně na mě působil taky Vince Vaughn v roli největšího drsňáka a zabijáka. Já jsem mu tu roli prostě nevěřil a nepomohlo mu v tom ani to, že si namaloval na oholenou hlavu fixou křížek. On mi pasuje spíš do komedií. Člověk tak čeká, jestli třeba dozorce ve vězení nebude hrát Ben Stiller. Jinak docela dlouho trvá, než se to rozjede. Začátek je dost o ničem, celá ta zápletka je taková opravdu hodně Béčková a celej film působí často opravdu až hloupě. Ale s vypnutym mozkem je to zhruba od půlky docela zábavný dílo, který přináší něco, co už se ve filmech dneska nevidí. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Rozhodně o dost lepší než uživateli zmiňovaný Shot Caller. Zde bylo alespoň vše uvěřitelné. Vince Vaughn zahrál svojí roli drsňáka perfektně. ½ se dost táhne, ale i tak mě to docela bavilo, mělo to prostě svůj styl. Druhá 2/2 už byla svižnější. Scény, kdy Vaughn nekompromisně likvidoval své protivníky, byly úchvatné. Reálně natočeny a to do hlubokých detailů viz vyražené čelisti nebo ukopaná hlava. Určitě by se dalo vylepšovat. Bylo to takové moc přímočaré bez nějakého napětí či pointy. Hlavně bych to tak o 20 minut zkrátil. Jinak si ale nemůžu stěžovat. Byla to hustá řežba. Obdobný snímek Shot Caller mi přišel takový moc umělý a nereálný. Takže tak, solidní 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Dvakrát vo filme väzni spomenú, že by radšej boli uväznení v Rakúsku. Pravdepodobne tým odkazujú na väzenie v Leobene, ktoré bolo už niekoľkokrát označené za "najpríjemnejšie" väzenie na svete, vďaka jeho modernému a luxusnému vybaveniu. (Astonko)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama