Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (650)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Arty grindhouse, který svým pomalým tempem a lidským křižníkem Vincem Vaughnem drtí lebky. Extrémně precizně vybudované napětí a režijně bravurně zvládnutý přeskok od realistického úvodu až k důsledně béčkovému finále v prostředí sklepního pekla pro zvané psychopaty. Feat. boží camea pro žabí oči Udo Kiera a verbální mráz Franka Melameda. Prostě portrét světa, který nezná slitování, s žiletkovými konturami. Bradley Thomas je nejtvrdší a nejchladnokrevnější zmrd na trhu s utrpením. North of OK, south of cancer. V mým ideálním světě vyhrávají ceny za režii na velkých festivalech lidi jako S. Craig Zahler. Protože, božínku, todle je INOVATIVNÍ kopačka do rypáku, režijní masterclass, přitom žánrovka, která si mě vodila za rypák od první vteřiny. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus má scénář dost zásadních logických chyb, ale i tak oceňuju cit a zápal, se kterým je film natočený. Asi v polovině už může znalý divák odhadnout konec, ale coby jednoduchá žánrovka Blok 99 stačí. Příjemně mě překvapil Vince, ještě nikdy jsem ho neviděla v takhle vážné roli a hrát takhle dobře. Poklona. První polovina se mi líbila víc než druhá, která je utahaná a až moc graficky násilná. 70 % ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovorí sa, že hlava po oddelení ešte chvíľu žije. Dúfajme, že je to pravda.“ Zahlera poznám vďaka Nočnému incidentu (scenár), Bone Tomahawk (réžia) a Špinavým kšeftom na North Ganson Street (román). Môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že je to jednak autor, ktorého tvorbu (literárnu, aj filmovú) sa oplatí sledovať (ak na to, pravda, máte žalúdok – pre fanúšičky nemeckých romantických slaďákov to nie je zrovna ideálne čítanie a pozeranie) a jednak vie ako jeden z minima režisérov/spisovateľov na planéte Zem prísť so šokujúcou krvavou scénou, ktorá je svojím spôsobom revolučná/posúva hranice. V dnešnej dobe je to takmer nemožné. Akoby tu už všetko bolo. Diváci a čitatelia videli brutálne veci, ktoré ich znecitliveli. S. Craig Zahler to vie a tak vymýšľa veci, aké tu ešte neboli. Je tam množstvo scén, pri ktorých odvrátite zrak a ak nie, budete si to vyčítať. Ja sám som niektoré scény zvládal veľmi ťažko a to som videl Votrelca ako decko. Oproti Brawl in Cell Block 99 je však kultový sci-fi horor Ridleyho Scotta rozprávkou pre malé deti. Brawl in Cell Block 99 však nie je film, stojaci čisto na násilí. Má dobrých hercov, intenzívne pochmúrnu atmosféru, odporne temnú výpravu a plno silných scén (prvá návšteva Uda Kiera v base, finálny rozhovor s koalou, rozbitie auta holými rukami, kamoš Gil). Ale áno, to, čím bude tento film známy i po rokoch, je práve mimoriadne vysoká forma originálneho násilia. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výrazné zklamání...a ač se tam Bůh skloňuje ve všech pádech (hlavně tedy v použité hudbě a tetáži), jde o bohaprosté béčko. Subžánr vězeňského dramatu nabízí řadu skvělých filmů, Brawl In Cell Block 99 k nim ale nepatří, neboť ho tvůrce, S. Craig Zahler, zkřížil s akčním subžánrem ,,sám vykosí celou mafii", v tomhle případě celé vězení, a k tomu ještě hlavní (super)hrdina rozšlape celkem dost latexových lidských hlav. Docela utahaný, naivní až hloupý film... Nejlepším vězeňským dramatem roku 2017 je i nadále suverénně Trestanec režiséra Rica Romana Waugha... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bradley Thomas (Vince Vaughn) bývalý boxer a alkoholik prožívá manželskou krizi se svou ženou Lauren (Jennifer Carpenter), protože přišli o dítě. Bradley slíbí své ženě nový domov a lepší život, ale bude muset dělat kurýra pro Gila (Marc Blucas). Po osmnácti měsících se to daří naplnit, Lauren je opět těhotná a očekávají narození holčičky. Vše se zkomplikuje v momentě, kdy Bradley skončí ve vězení... První půlka filmu je taková klidnější, ale pak se to slušně rozjede. Snímek se nedá doporučit někomu se slabším žaludkem, protože dojde i na lámání kostí. V menší roli trestance hrál Michael Medeiros, který mi hlasem i vizáží připomínal Clinta Eastwooda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte New York. Obdobie natáčania trvalo od 12. septembra do 17. októbra 2016. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama