Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (651)

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá story, ale silný scénář, sice v první půlce obludně roztahaný, v druhé ale spolu se svým drsným hrdinou umanutě, svižně a brutálně šlapající vpřed špinavou vězeňskou dírou přes efektně a efektivně dolámané hnáty a rozkopané hlavy, skrz elektrošoky a se suchými hláškami na rtech. Vince Vaughn jako charizmatický pořez je na Oscara. A skvělá úvodní scéna, kde hrdina zmlátí místo nevěrné manželky její auto :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Unikátní film bez kompromisů, u něhož nevím, k jakému jinému snímku bych ho /atmosférou/vyzněním/feelingem přirovnal. To se v časech dnešní kinematografie moc často nestává. Hlavní postava vypadá jako "trumpovský redneck", fór je v tom, že když od něj v úvodu čekáte chování, které by předsudečně odpovídalo jeho vizáži, nedočkáte se, poněvadž vás překvapí tím, že je v něm víc, mnohem víc. Druhý fór je v tom, že se i přesto jím činěného násilí nakonec dočkáte. A to v takové míře a tak zvláštně podaného, že má skoro až transcendentální účinek. Ono to totiž vypadá nefilmově. Celý snímek má relativně ošklivou kameru (digitální barvy, nepříjemné a nezvyklé úhly), při bojových scénách se skoro nestříhá a nezřídka jsou snímány nepřirozeně velké celky, gore rovněž vypadá jinak než v jiných filmech. Ale jako - já skutečnou rozšlapanou lebku nikdy v životě neviděl - a to, že tedy vypadala jinak, než v miliardě jiných filmů, mi dávalo pocit, že ji možná poprvé vidím... Spíš než film mi tedy Brawl in Cell Block 99 připomínal velice realistický sen, který se čím dál víc mění na noční můru, do které se člověk noří hlouš a hloubš. Každopádně jeden z filmů roku. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vaughn sa so svojím nepopierateľným talentom veľmi prirodzene transformoval zo spočiatku nenáročných komediálnych rolí na uznávaného herca. Jeho potenciál bol už však hádam všetkým jasný z druhej série seriálu True Detective, a tak jeho výkon v Brawl In Cell Block 99 nie je azda pre nikoho veľkým prekvapením. Pokiaľ patríte medzi fanúšikov filmov z väzenského prostredia, Zahlerovu novinku si rozhodne nenechajte ujsť. Netvrdím síce, že na pole kinematografie priniesla so sebou čosi neobjaveného a prevratného, ale bezpochyby ide o veľký žánrový prínos, ktorý síce nebude pravdepodobne docenený širokými masami, ale svojich oddaných fanúšikov si dozaista nájde. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obrovský skrytý klenot ve vězeňském žánru. Kdysi jsem viděl trailer, který mě vůbec ničím nezaujal a film jsem vypustil. Jenže pak jsem kouknul na hodnocení a na doporučení jsem si film pustil. A dostal jsem naprosto precizní thriller, který s každou další drásavou minutou člověka utvrzuje v tom, aby se nikdy nedostal do podobných sra*ek a spořádaně dodržoval všechny zákony. Vince Vaughn mě už v True Detective utvrdil v roli boxérské mlátičky, ale jak si to dává tady, to je opravdu neskutečné. Sám jsem vůbec nevěděl, jak je druhá půlka filmu koncpipována a je to tak dobře...jenom naznačím, že vás čekají jatka, které může i jinak skvělý Short Caller závidět. Velká lahůdka, které by byla škoda, aby jen tak prošuměla a doufám, že se dostane k co nejvíce lidem. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn jako největší motherfucker letošního roku, vedle nějž je John Wick jen pejskařský přizdisráč. Kromě extrémní, velice sugestivní, nepříjemné a zvláštně nefilmové (neefektní) brutality a surovosti mě nejvíce překvapilo, že jsem Vaughnovi toho nehorázně chladnokrevně jednajícího drtiče lebek po celou dobu neměl problém věřit... Zahler zatím píše a točí hodně osobité drsné snímky. Dlouhé, pomalé, divácky lehce odměřené, v klíčových momentech důrazně vyhrocené, násilné a nekompromisní. Moc se těším na jeho další počin(y). 90 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Lauren (Jennifer Carpenter) má v aute na sebe modré šaty, následne v dome je už však oblečená v čiernom. (beso74)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama