Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mi líbí ta jednoduchá premisa - probít se neozbrojení skrz gangy přes celý New York, pokud možno živí a zdraví. Žádné zbytečné dialogy a kličky, žádné prokreslení hrdinů, ale jde se rovnou na věc a o nějakou tu kapku krve nebude nouze. Velice sympatický film a už se těším, jak si s touhle látkou poradí Tony Scott. EDIT: Tony Scott už si bohužel neporadí s ničím, ale stejně doufám, že po téhle látce sáhne někdo schopný. Warriors v sobě i po letech mají ohromný potenciál. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Warriors mají lehce béčkový námět i provedení. Svou jednoduchou a srozumitelnou strukturou ale vyprávějí o přátelství a bezstarostnosti mladých lidí lépe, než by se na první pohled dalo čekat. Je to film na pomezí různých forem - dá se snadno odsoudit, ale pokud přistoupíte na trochu specifická pravidla hry, objevíte dobrý film. ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k roku vzniku Warriorů je to dost naivní a usměvavé =) ... a dost neuvěřitelné. Kluci byli takoví šampónci, vůbec jsem jim nežral, že by byli členy jakýhokoliv gangu, leda tak gangu italskejch manekýnů. Všechno je to děsně jednoduchý, Warrioři každýmu skočej na špek, holt žádný intelektuálové. lol a jsou to nejhustší týpci v NY a jedou domů metrem?? A ještě si koupěj lístky?? ... když si ani auto nedokážou ukrást, tak si jedině zasloužili, že půlka z nich nedojela. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsní chlapci bitkaří nebo utíkají aneb Průvodce nočním Manhattanem (a metrem) 70. let. 1) Působivě depresivní atmosféra a hejna mladých kluků přehlušují fakt, že vlastně netuším, co chce film sdělit. Možná chce jen ukázat, jak se nejlépe dostat (po svých nebo metrem) z Bronxu na Coney Island.Friday´s nights are pretty good. Saturday´s nights are better._____ 2) V rozhovoru v únoru 2014 režisér vzpomíná: We were shooting under an elevated train one night and real gangs literally pissed on us from up above!...The conclave! Yes, that was our big production number. They went out to real gangs and basically said, "We have very little money. But if you´d like to be in a movie, then come on over!" We were worried that there was going to be trouble, but there wasn´t. It had a good feeling to it and I always felt that that scene worked really well...It´s meant to be Van Cortlandt Park, but we actually shot in Riverside Park..._____ 3) No...nudné to nebylo, ale zobrazované skutečnosti se mi nelíbí i kdyby stokrát šlo o bůhvíjaký kultovní film. A to nemluvím o nesmyslném chování protagonistů. Can you dig it? Dvě hvězdičky._____ 4) Výstižný koment: Hellboy. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Pecka. Perfektní atmosféra NY (Nádherný subway - každý vůz byl sjetý od Graffiti, všude bordel, gangy, supr kostýmy atd). Akce sice bylo méně, ale to je dobře, nebylo to nějak přehnané, jak v nějakém brutálním akčním filmu. V každém záběru bylo na co koukat a tak to má být. Docela těžké se dostat z Bronxu na Coney island když po vás jdou ostatní gangy........ Edit 06.03.2023: Po letech se mi podařilo sehnat kvalitní TVrip z televize Premiéra a musím říct, že ten český dabing byl velmi povedený, což se o dnešním dabingu vůbec nadá říct. Dlouho dobu jsem vůbec netušil, že ten film byl v televizi s klasickým dabingem, jelikož v té době se často používal overvoice. Film jsem si užil, tak jako bych ho viděl prvně. Tento film rozhodně patří do mé síně slávy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Film se údajně natáčel šedesát dní, vždy od osmi hodin ráno do půlnoci. (Matty)
  • Filmaři se báli o své životy, protože členové místních (tj. newyorských) gangů nebyli obsazeni. Jeden gang dokonce způsobil škodu několik tisíc dolarů na technickém vybavení. (Matty)
  • Rušení nočního klidu chtělo zřejmě zabránit jisté individuum, které štáb pokropilo svou močí ze střechy jednoho věžáku. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama