Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Warriors! Come out to play-ay..!“ Těch 30 mil ke Coney Islandu je debilních, ale takovým milým způsobem, že si je oblíbila i Reaganova promítačka v Camp Davidu. Poměrně přísné dodržování dress kódu nabízelo, aby si to všichni vyřídili na přehlídkovém molu a chvílemi jsem měl pocit, že se to zvrtne v muzikál, ale dvojce Hill, Laszlo tam dokázala dostat kouzlo špinavého New Yorku, které mě bavilo stejně jako komiksové aranžmá či přítomnost spiritu Alexovy party, co také ráda zabíjela čas proléváním blažky a kopáním do járblí. Chudák Prcek Kelly. Když se zotaví z nakládačky, koupí slušný oblek s vázankou a žluté Porsche s nadstandardní výbavou v podobě self-repair systému, tak mu zkříží cestu Arnie a posune ho v pořadníku.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejších ohlasů jsem čekal, nějakou brutální – špinavou podívanou z gangsterského prostředí, kde se z New Yorku stane válečná zóna a dostalo se mi jakéhosi průměrného béčka, kde se většinu času vedou jen silácké kecy a furt se někam utíká. Pořádnou akci aby tu člověk pohledal (dobrá byla bitka na hajzlíkách a v parku s basebalovými pálkami) – toť asi vše. Warriors byla partička k pohledání, ale nakonec si moje sympatie alespoň někteří členové získali. Co se hereckých výkonů týče, tak i ty byli celkem průměrné. Jako čekal jsem pořádný akční nářez, samé bitky a doslova boj o přežití, no k tomu to mělo daleko. Dívat se na to dá, ale potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny. David Patrick Kelly se do rolí zmrdečků hodí… ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je na jednu stranu hrozně fajn a sympatický počin, ale celou dobu jsem se nemohl ubránit dojmu, že ten film by chtěl být něčím jiným a neví jak na to.. Pořád se mi vracela myšlenka, že tohle chce být jako Carpenter.., že kdyby tohle natočil Carpenter, dokázal by z toho vytěžit všechen ten cool/béčkový/absurdní potenciál.... Takhle je to takové něco co na jednu stranu předhazuje dobré nápady a na druhou spoustu věcí zbytečně pohřbívá nebo podává nešikovně. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

s přihlédnutím ke stáří filmu pecka jak kráva! Nejvíc mě dostávali přechody obrazu do komixové malby a nazpátek, to byl pěkně vizionářský počin! Nápadů je tu hromada, třeba DJka vtipně komentující celý hon nebo díky různým oblečkům snadno rozpoznatelní příslušníci gangů - určitě zasloužená kultovka, která v dnešní době snesla víc krve a míň trvalé a synťáků:). ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přes všechny ty očividné chyby a náhody mne film neskutečně bavil. Ano je to absurdní, aby se sešlo sto gangů, každej v jednotným úboru jak banda kreténů, aby si spočítali, že jich bude třikrát víc než policajtů a ovládli město. Je podivné, že jeden gang vždycky chytne vlak, zatímco jeho pronásledovatelé o pět vteřin později už ne. Kašlu na to. Film má totiž úžasnou atmosféru, plnou brutálního násilí, a to mám rád. Svou syrovostí si nezadá s Romper Stomper nebo Kdysi byli válečníci. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • V roce 2009 společnost Dabel Brothers Productions začala na základě tohoto filmu vydávat pět komiksů. Do roku 2012 byla vydána 4 čísla s názvem „The Warriors: Jail Break“, který se odehrává několik měsíců po událostech ve filmu. (SeanBean)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)
  • Walter Hill chtěl, aby Warriors byli stoprocentně černošským gangem. A film podle jeho představ měl začínat titulkem „někdy v budoucnosti“. Studio nesouhlasilo. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama