Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky. Žánrově bizarní hříčka s důrazem na pěkná chlapecká těla... ;-) . . . Ale vážně - tohle je opravdu výborný FILM, vizuální lahůdka, páně Hillova komixově stylizovaná pohádka se zpěvy a tanci... Húúú - chtěl jsem napsat cosi vážně, ale nejde to... Resumé: Street movie pro fajnšmekry a pokročilé. Nutno vidět v původní zvukové stopě a s nadhledem a chutí. A s chutí tentokrát musím zaokrouhlit nahoru... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Warriors mají lehce béčkový námět i provedení. Svou jednoduchou a srozumitelnou strukturou ale vyprávějí o přátelství a bezstarostnosti mladých lidí lépe, než by se na první pohled dalo čekat. Je to film na pomezí různých forem - dá se snadno odsoudit, ale pokud přistoupíte na trochu specifická pravidla hry, objevíte dobrý film. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Zástupca špeciálneho subžánru run-movie. :-) Dlho som odkladal tento film, aj keď Walter Hill má celkom fajn jednohubky a filmy z gangsterského prostredia milujem, no vedel som, že toto nebude ono. Námet je ako od 5-ročného decka - zraz gangov, vražda, útek gangu, finito. Dialógy a herci sú totálne oničom, dokonca aj na B-čko. Čakal som ale od Waltera aspoň drsný film s poriadnou akciou, no okrem pár bitiek, nijako extra natočených, sa tu vlastne nič zaujímavé nedeje. A vadilo mi tu hrozne veľa vecí - už samotný úvod, ako nastupujú jednotlivé gangy pekne zladení v rovnošatách bolo na smiech, ďalej ten týpek, čo chcel akože zjednotiť gangy, úplny loser, ktorý by nezískal ani funkciu pouličného predavača marišky. Tá vražda a všetky tie okolnosti okolo, to bolo tiež riadne pritiahnuté za vlasy. Samotné putovanie Warriorov domov... Tak to už aký gang, keď cestuje pekne podzemkou alebo nadzemkou miesto toho, aby si šlohli nejaké auto. Veď to taký slušný gang, že ani len popelnici neprevrátia cestou. A všetky tie bitky proti bejzbalkárom a úteky pred guľakmi... celé na smiech. Tvári sa to hrozne cool, ale od reality naozajstných gangov to je na hony honúce vzdialené. Jediné plus, že to cekom rýchlo zbehlo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na romantickou večerní procházku New Yorkem po tomhle filmu radši zapomenu. Zápletka je hrozně jednoduchá, jeden gang utíká městem před ostatníma gangama, různě se s nima mlátí, do toho se občas připletou fízlové aby si taky třísky a pak se zase chvíli utíká. Řeklo by se nuda, ale kdepak. Film má díky kameře a záběrům na liduprázdné ulice, staré zastávky metra výbornou atmosféru a válečníkům jsem po chvíli držel pěstičky, aby to všechno ustály. Jenom některé jejich počínání bylo v situaci ve které se necházeli značně naivní. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Warriors je gang fááááááááááákt drsnejch týpku co se potřebuje co nejdřív dostat v NY z bodu A do bodu B, aby je "nezrušila" některá z konkurenčních partiček (image bejsboláků je pfffff......nevim). Jde po nich totiž ultragang "riffs" - jeden gang ten vládne všem, jeden jim všem káže .... a proto se rozhodnou jet metrem (ehmm). No vždycky to nejde, tak jdou dál pěšky .... :), tydlenc tvrdý gangstři totiž něco jako auto asi nikdy neviděli. Až na jednu výjimku příšerně trapný bitky a ukrutně nesmyslný jednání snad všech postav ve filmu, nemůže spast ani vyzdvihované komiksové pojetí a ucházející režie a to i kdybych se na to díval s nadhledem vládi remka v březnu ´78... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)
  • Filmové kamióny boli pri natáčaní strážené skutočným newyorským gangom nazývaným „The Mongrels". Jeho členovia si denne prilepšili o 500 dolárov. (busev)
  • Gang „baseballistů“ vzniknul na základě lásky Waltera Hilla k baseballu a hudební skupině Kiss. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama