Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

oLí 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek alá John Carpenter style! Rychle se mi vybavil Útek z New Yorku a Přepadení 13. okrsku. Ten děj, syrová atmosféra, špinavé kulisy ulic, metra, nepřepísklá výtečná stylizace, synťáky ( těch mohlo být víc a sám Carpenter by určitě složil dokonalý soundtrack ), známé tváře v čele se šíleným Davidem P. Kellym či Windows z Věci a spousta dalších. A ta krásná holka, zamiloval jsem se !! Tohle vidět jako malej, tak je to pro mne jasný dětský kult, vůbec nechápu, že jsem na to narazil až dnes - navíc, když režisérem je Walter Hill. Moc příjemný překvapení, tohle noční dobrodružství jsem si náramně užil - doporučuji projekci taktéž v noci ;) téměř plná palba - 8.5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, i přes to, že je celá tahle výživná procházka skrz gangsterská teritoria nasáklá testorenem až na kost. Hill si rozumí se světem, kde se vládne tvrdou chlapskou silou a ženské jsou postaveny do rolí kurev, zrádkyň, či obojího. Bohužel prudí to, že scénář nenabídne krom zásadnějšího děje taky jedinou pořádnou akci (co si budeme povídat, Warrioři vlastně jenom pořád utíkají) o něčem, na co by se dalo časem vzpomínat, jakbysmet. Adrenalin na nule. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Vyběhnout s partou kámošů na ulici a někoho pořádně zrubat: Jo! Paráda! Válečníci (ono to fakticky vzniklo podle knížky?) rváčství neobviňují, vlastně nám sugerují, že není od věci, když si mezi sebou banda blbečků čas od času rozmlátí tlamy. Mezi sebou. Přímočará jízda New Yorkem začíná v noci, končí nad ránem a nikdo v ni neřeší nic jiného, než jak se bez úhony dostat z bodu A do bodu B, případně jak nepřijít k újmě tváří v tvář dvounásobné přesile. Jak osvěžující, jak potěšující dnes, kdy má sebepitomější grázl hlavu plnou existencionálních otázek a traumat z dětství. Takový film nelze brát vážně, ale zároveň by nebylo fér se mu vysmívat, že atmosférou ani ničím jiným nedosahuje kvalit Mechanického pomeranče. O to ani neusiluje. Hiller si libuje ve zpomalených záběrech (inspirace Peckinpahem zřejmá) a přesných zásazích do solaru. Těžko bude někoho přesvědčovat o své laxnosti vůči násilí. Soudě dle jeho vizuální prezentace ve Válečnících ho násilí fascinuje. Jako každého. 75% Zajímavé komentáře: tron, betelgeuse, Paldini ()

fragre 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu chlapci dbají na svůj zevnějšek více než děvčata, každý ten gang má svérazný imidž, někdy dost náročný na úpravu. Jen ten holčičí gang jsou zde takové šmudly. Také se mi líbí, že všichni zde dávají přednost veřejné dopravě před automobobily, ba často upřednostňují chůzi a běh - to je zdravé a ekologické. Je to prostě velice dobové - tedy pitomé, načinčané a nudné jako dobový pop. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela bejt těžká stylovka, u který si umim představit, jak po odchodu z kina nadšení týpci zakládali vlastní "gangy" a pak se někde navzájem decentně fackovali, nebo bohužel narazili na nějaký skutečný "bad ass" a dostali kotel. Mělo to skvělou hudbu, která se k tomu fakt hodila a dodávala tomu lehce hororovu atmosféru. Samotná partička Warriors byla fajn, akorát ten hlavní mi přišel jako suchar, ale ostatní byli v pohodě. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení scény s Orphany bylo přerušeno reálnou policejní honičkou. (Matty)
  • Boj s pankáči se natáčel 5 dní 11 hodin denně. (Kulmon)
  • Michael Beck (Swan) se v jednom záběru nešťastně rozmáchl baseballovou pálkou a zasáhl Deborah Van Valkenburgh (Mercy) do obličeje. Okamžitě musela být odvezena do nemocnice. Dodnes má jizvu. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama