Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V Americe bezpochyby kultovní záležitost, u nás jen béčko k pousmání. Všechny ty gangy byly tak směšné a celá ta jejich historie mě nechávala úplně chladným. Jsou tam všehovšudy dva nadprůměrné okamžiky: čtveřice cizích lidí v metru a Swanova hláška při pohledu na Coney Island: To jsme celou noc bojovali, abychom se vrátili k tomuhle? Jinak příběh pochopitelně neexistuje, film kompletně spoléhá na atmosféru a několik málo bitek. Ani jedno z toho mě naprosto ničím nezaujalo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, i přes to, že je celá tahle výživná procházka skrz gangsterská teritoria nasáklá testorenem až na kost. Hill si rozumí se světem, kde se vládne tvrdou chlapskou silou a ženské jsou postaveny do rolí kurev, zrádkyň, či obojího. Bohužel prudí to, že scénář nenabídne krom zásadnějšího děje taky jedinou pořádnou akci (co si budeme povídat, Warrioři vlastně jenom pořád utíkají) o něčem, na co by se dalo časem vzpomínat, jakbysmet. Adrenalin na nule. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mi to připomínalo akční videohru. Na shromaždišti všech gangů je zastřelen hlavní vůdce, který chce všechny sjednotit, neprávem je z toho obviněn váš gang, kliknete na "Start" a hra, ve které musíte svojí skupinu provést z bodu A do bodu B může začít. Cestou musíte vyřídit nepřátelský partičky v bizarních krojích, utéct policajtům, vyhnout se zbytečnejm ztrátám a zachránit princeznu. Bylo to stupidní, ale mě se to líbilo. 75% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hustí Warriors prchají New Yorkem před pomstou ostatních pouličních bizárů. Cesta je to krušná jako hory a dlouhá jako tejden před vejplatou. Protože nemají na taxík, prchají pěšky, nebo podzemkou, pokud zrovna nemá výluku. Logika si dává dvacet a já si to celkem užívám. Koho by nepobavil gangster s přezdívkou Rembrandt, který své jméno získal zjevně proto, že dokáže sprejem namalovat na zeď dvojité vé na první pokus. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Warriors! Come out to play-ay..!“ Těch 30 mil ke Coney Islandu je debilních, ale takovým milým způsobem, že si je oblíbila i Reaganova promítačka v Camp Davidu. Poměrně přísné dodržování dress kódu nabízelo, aby si to všichni vyřídili na přehlídkovém molu a chvílemi jsem měl pocit, že se to zvrtne v muzikál, ale dvojce Hill, Laszlo tam dokázala dostat kouzlo špinavého New Yorku, které mě bavilo stejně jako komiksové aranžmá či přítomnost spiritu Alexovy party, co také ráda zabíjela čas proléváním blažky a kopáním do járblí. Chudák Prcek Kelly. Když se zotaví z nakládačky, koupí slušný oblek s vázankou a žluté Porsche s nadstandardní výbavou v podobě self-repair systému, tak mu zkříží cestu Arnie a posune ho v pořadníku.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Kolem míst natáčení se neustále tvořily davy zvědavců. Dokonce i ve tři ráno, v největších mrazech. (Matty)
  • Režisér Tony Scott oznámil v roce 2008 plán na remake, který by se odehrával v Los Angeles namísto v New Yorku, kde se konal originální film. „Originální The Warriors byli v New Yorku sedmdesátých let, a vše šlo nahoru a vertikálně. A já teď tvořím současné věci v Los Angeles, takže vše je horizontální. Moje vize The Warriors je Los Angeles v roce 2007 a gangů místo toho, aby jich bylo 30, bude 3 000 nebo 5 000.“ Scott se setkal se současnými gangy, mimo jiné Crips a Bloods, kvůli výzkumu pro svůj film. (SeanBean)
  • Ajax bylo jméno starověkého řeckého válečníka. (Kulmon)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama