Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer 2
USA, 2017, 93 min (Alternativní 90 min)

Dusno až k zalknutí. Tak lze nejlépe charakterizovat atmosféru v izolované dívčí internátní škole, kde se znenadání objeví muž. Jediný široko daleko. Za zdmi izolované dívčí školy zuří americká občanská válka, ale její studentky a učitelky probíhající konflikt neberou na vědomí. Dokud nezaklepe na jejich dveře. Těžce zraněného nepřátelského důstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) se ujmou v aktu křesťanského milosrdenství, aby ho, hned jak se trochu postaví na nohy, vydaly „svým" vojákům jako válečného zajatce. Jenže John si postupně omotá kolem prstu nejen mladičké studentky v čele s krásnou Alicií (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku Edwinu (Kirsten Dunst) a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky němu probouzejí emoce, které ještě nebo už dlouho nezažily. O to jsou ničivější a nebezpečnější, protože John si neuvědomuje, že se ocitl uprostřed bitvy, která je strašlivější než všechny boje probíhající války. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (210)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už ten popis naznačoval, že to bude zaujímavý filmový kúsok. A som rád, že aj samotné spracovanie bolo nadmieru vydarené a žiadne sklamanie sa v tomto prípade nekonalo. Výprava super, a celkovo vizuál veľmi kvalitný. Herecké hviezdy zažiarili a svoje postavy zahrali nad mieru dobre. Dejový rámec v podstate absolútne jednoduchý, ale napriek tomu po celú dobu bolo na čo pozerať a trochu mi to celé pripomínalo presýpacie hodiny. A takéto obraty mám ja osobne veľmi rád! Celý zážitok ešte viac umocnil dynamický vývoj postáv a vzájomných medziľudských vzťahov. Ten koniec na môj vkus taký ťažkopádny, ale v podstate nevyhnutný. Je to takmer 5* (chýbali tomu už len kvalitnejšie dialógy). Každopádne, konečne ma Sofia Coppola niečim zaujala (predchádzajúce 3 pokusy ma akosi neohúrili). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Herecky vynikající Nicole Kidman i Colina Farrella mám velmi rád, ale i mladé štěňě Elle Faning má něco do sebe. Čekal jsem větší dusno po Psychologické stránce i erotické k čemu se poslední půl hodinu slušně vybízelo, jen škoda, že to ukončili tak rychle. Dalo se to sledovat, ale mohlo to být lepší.60% ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vcelku slabý film 1)  drží nad vodou stále skvěle vypadající 41letý Colin Farrell (desátník John)._____ 2)  Kdybyste se v komplikovaném ději trochu ztratili, řiďte se učitelčiným pokynem: Běž do udírny a přines pilu. A učebnici anatomie.                  .                                          .                                            .                                                              .                                          .                                                  .                                                                .                                              .                                            .                                                                .                                              . ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže už se nám tady remakůjí i filmy, které kdovíjakou stopu v historii nezaznamenaly a o horory se nejedná. To už to s tím Hollywoodem jde teda pěkně z kopce, když je líný i tvořit zajímavé scénáře. No ale budiž. Oklamaný verze o 46 let později je špatenka. Na co si jen vzpomenu je značně horší. Kdybych neviděl původní snímek, tak bych postavám jejich motivace asi jen hodně těžko uvěřil. Dopoledne se koukat na přesvědčivého Clinta a večer sáhnout po nevýrazném a slizkém Colinovi taky není nic z čeho by měl být divák navětvi. Ženské osazenstvo to odneslo nejméně. Nicole se snaží seč jí síly stačí, ale i její předchůdkyně mě do role seděla o malinko víc. Vrchol totáního zmaru přinášejí odfláknuté klíčové scény a to nejen závěrečná pointa, ale hlavně klíčová erotická scéna po které má následovat pád ze schodů. Prostě tuhle verzi určitě nebrat a ať si říká kdo chce co chce, Sofia není její tatínek ani náhodou. 35% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvělá věc, která mě hodně bavila. Podobnost se SMRTÍ PANEN je myslím nepřehlédnutelná, a našly by se zde asi i další jednotící motivy s předchozí režisérčinou tvorbou. V tomhle smyslu mám její filmy rád, protože člověk už tak nějak předem tuší, co od nich může čekat. Tady mě asi nejvíc bavila vizuální stránka (ten film je už od úvodních titulků jednou velkou pastvou pro oči) a herecké výkony - všichni do jednoho jsou skvělí a přesvědčiví. Ano, nezastírám, že prostinký děj chvílemi nudil i mě, ale jako celek se mi to líbilo, a mám strašnou chuť ten film číst hodně symbolicky, řekněme jako určité podobenství o zániku mužnosti a nastolení vlády kastrujícího feminismu. Chvílemi je to nečekaně vtipné, ovšem pocity po závěrečném rozuzlení jsou spíše nejednoznačné (btw. škoda názvu filmu, který podle mě dává předem tušit, jak to dopadne) - čeho jsem to právě byl svědkem? mám chuť se ptát. A skončilo to tedy dobře, nebo nějak jinak? Myslím, že tenhle film se dá v hlavě převalovat dlouho, a to se mi na něm líbí. P. S. Starší verzi s Eastwoodem neznám a dozvěděl jsem se o ní až po zhlédnutí této nové verze. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (14)

  • Film bol natočený za 26 dní. (classic)
  • Počas nakrúcania mali tvorcovia k dispozícii lektora historickej rekonštrukcie občianskej vojny. Dohliadal na presnosť pri podávaní základnej zdravotnej pomoci tej doby. (classic)

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama