Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 192)

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento bruckheimerovský šperk je dokonalou ukážkou perfektne zvládnutého blockbusteru, ktorý nepostráda vynikajúcu remeselnú stránku ani uspokojivý scenár, čo je v rámci dnešných odfláknutých ,,letných" filmov doslova privilégium. Milujem hviezdnu trojku na čele s najvtipnejšou kreatúrou posledného desaťročia, Jackom Sparrowom, dynamicko-melodickú hudbu podľa Zimmerových tónov a všetky tie pirátske dobrodružstvá a Sparrowove výroky som si maximálne užívala. Jeden z najlepších filmov Johnnyho Deppa a skvelá filmová zábava, ktorá má šarm a dôvtip. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak takto to začalo. V roku 2003 sa v kinách objavili prví "Piráti z Karibiku" (Pirates of the Caribbean). Po veľkolepom globálnom promotion mala premiéru popkornová "Kliatba Čiernej perly" (The Curse of the Black Pearl). Mainstreamový blockbooster. Ja som však mal z toho tak trocha rozporuplné pocity. Zdalo sa mi to moc pojašené a miestami až prehnane afektované. Skrátka, očakával som niečo serióznejšie. Na druhej strane ma ale očarila bohatá produkcia, krásne kostímy, dokonalé filmové triky, odľahčený dobrodružný príbeh a samozrejme nezabudnuteľné herecké kreácie Johnnyho Deppa v úlohe pirátskeho kapitána Jacka Sparrowa. Ten si to vyslovene užíval. Takže i ja som sa nakoniec nechal strhnúť jeho eufóriou, energiou a kreativitou, a preto dávam tomuto titulu štyri hviezdičky. **** ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prokletí Jacka Sparrowa aneb vítejte v dobách, kdy byl ještě Johnny Depp skutečně vtipný. Kde v dalších dílech vykrádá sám sebe, tady ještě sází skutečně vtipné gagy. Díky němu film získává právě tu nadsázku, která je u podobného filmu nutná. 2 hodiny oddechové nekomplikované zábavy, což v pokračováních neplatí. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Verbinski skočil z hororu do akční fantasy a dopadlo to opět výborně. Skvělé triky, velká výprava, dokonale vybavené DVD a když se k tomu přidá až neuvěřitelně bravurní Jonhny Depp, tak k plnému hodnocení chybí snad jen 10% ... Pokud takhle nějak dopadne nový Indiana Jones, tak se vůbec nebudu zlobit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Počátkem nového tisíciletí by si na film s pirátskou tématikou nikdo soudný nevsadil ani zlámanou grešli. Téma bylo považované za vytěžené a obstarožní, nehodící se do éry počítačů a genového inženýrství. Poslední pokusy na poli žánru navíc skončily fiaskem. Námět se nějakou dobu válel v šuplíku, ale režisér Verbinski na to nakonec kápl, když vymyslel originální rozjuchanou popkornovou podívanou pro všechny generace. S hrdinou, co tu vážně dosud nebyl. Deppův pirátský kapitán má svým vzezřením a chováním mnohem blíž k hippíkům ze 60. let než ke klasické představě mořského vlka. A i v rámci série extravagantních solitérů a podivínů, které obvykle ztvárňoval, představuje nepřehlédnutelnou figuru. Snímek je velkoryse natočenou trikovou zábavou plnou nadsázky a sice jednodušího, ale neurážejícího humoru. Jde v nejlepším smyslu slova o rodinný dobrodružný film, který v mých očích nestárne a ani po třetím zhlédnutí nemám potřebu k němu měnit stanovisko. Jen je škoda zbytečných pokračování, které vykrádaly a rozmělňovaly úspěšný originál. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Z finančných dôvodov boli lode postavené na suchom prístave. (Greenpeacak)
  • Britská metalcorová skupina Bring Me the Horizon se pojmenovala podle věty, kterou řekl Jack Sparrow (Johnny Depp), která zní v angličtině takto: „Now, Bring me that Horizon.“ V češtině: „A teď mi přineste horizont. (holyterry)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama