Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V rámci toho, co museli filmaři splnit, si vedli dobře. Ale já si prostě nemůžu pomoct a musím zpochybňovat už samotnou objednávku. Adekvátní režie, schopní herci, a své síly vloží do tohohle bezpohlavního mrtvého konstruktu? Je to plýtvání schopností i prostředků. A že dělá ČT rovnou tři pohádky najednou? Fakt k ničemu. Nevím, jak to mám ohodnotit. Oproti včerejšku to je vážně zázrak. (To hodnocení je, jaké je, právě ve vztahu k dalším výtvorům ČT a při maximální snaze akceptovat ten zmrvený žánr. Odpad bych tomu klidně dal, kdybych nevěděl, že dno je ještě níž.) PS: To, že se v pohádce mluví současnějším jazykem a sem tam padne expresivnější slovo, mně absolutně nevadilo a nepovažoval jsem to za potenciální problém, dokud se to všude nezačalo řešit. Proč by to mělo vadit? ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prabídná pohádka, která toho nabízí mnoho: parodii Jacka Sparrowa, opravdu ošklivé princezny (některé z nich jsou dokonce prostitutky), opravdu ošklivou hlavní princeznu (nic proti herečce samotné, ale ne všechny holky mohou hrát princezny), hnusné kostýmy, zbytečné kulisy chorvatského pobřeží. Všechny postavy se chovají naprosto podivně a neadekvátně situacím, ve kterých se nacházejí, a žádná z nich mi nebyla sympatická. Pohádkové peklo v té nejzvrácenější podobě. Zlatej Troška... ()

Reklama

Kimon odpad!

všechny recenze uživatele

Když se někdo podívá na mé hodnocení filmů, všimne si, že hodnocení "odpad" používám jen velmi, velmi výjimečně a uváženě. Toto je ale bohužel opravdu nejenom především kostýmní a scénáristický odpad. Tuto neskutečnou slátaninu nám nabízí ČT1 na vánoční svátky? NEVKUSNÉ A AMATÉRSKÉ !!!!!!!!! Na redakci ČT se už opravdu zlobím. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Za jediné pozitivum této podivnosti lze snad považovat důslednou steampunkovou stylizaci - tvůrci si zřejmě spletli cosplay a profesionální televizní tvorbu určenou především dětem. V jiných ohledech se pak autoři utrhli ze řetězu už úplně. Přiznám se, že prostředí nevěstinců mi není tak docela cizí, ale v nové verzi Erbenovy Zlatovlásky považuji za mírně řečeno přehnané, že princezny vypadají - a co hůř, chovají se a mluví - do jedné jako soubor lehkých děv, jejichž kuplířkou je jejich vlastní královská matka. Snůška bizarností pokračuje piráty střílejícími z kulometu Maxim, nelogickým a zmateným jednáním postav a vrcholí vzpomínkou na Costnerova "Pošťáka" - co dodat? Jen doufám, že si štáb za ty naše koncesionářské poplatky dovolenou při natáčení v Chorvatsku užil... Ahoooj!!! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Na Stekníku jsem byl letos v létě a přísáhám, že tam dole pod zámkem není moře, ale rozkopaná silnice a chmelnice (fakt už mě vytáčejí ty přehnaný PC animace). Celoročně budovaná popularita Jana Ciny - byť ve formátu pochybném - tady jde celkem do hajzlu. Soft porno s nesmyslnou pirátskou vsuvkou a otřesným mluveným slovem. Takhle ne, soudruzi. Se běžte podívat k soudruhům z NDR, kteří to nedávno udělali výrazně líp (O bílém hadovi, 2015). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se museli zbláznit, že něco takového dovolili vysílat. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Slíbená princezna mi vyrazila dech. Co si má člověk myslet o pohádce, ve které královna prohlásí jako první větu: ,Koruna je těžká jako kráva!' Zlatovláska tam vypadala jako balkánská teroristka a ostatní princezny jako prostitutky z E55. Já si myslím, že pohádka má ctít věky prověřená pravidla, má být noblesní a elegantní. Ale ať si to točí, jak chtějí – já touhle cestou určitě nepůjdu,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Pan režisér si mě našel na škole. Přišel za mnou, že by mě chtěl do pohádky. Myslela jsem, že myslí nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna, a rovnou Zlatovláska. Nechala jsem si poslat scénář a přišel mi takový neobvyklý. Ona ta Čirá Radost není moc typická princezna. Režisér si přál spíš obyčejnou holku. I království, ze kterého pochází, není nic honosného, spíš takový odrbaný zámeček. To se mi líbilo, ale na druhou stranu jsem se docela děsila té zlatovlasé vizáže,“ prozradila Marta Dancingerová. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama