Reklama

Reklama

Čtyři kamarádi se rozhodli vyzkoušet svůj intelekt ve hře, která se ale osudově zvrtne. (Filmbox)

Recenze (49)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Blonďatá Christen nachystá pro milovaného Tylera k narozeninám překvapení - únikovou hru. A aby to bylo zábavnější, vezmou s sebou ještě další čtyři - respektive dva páry. Únikovka je samozřejmě vybíjená, a protože ani jedna postava není sympatická, divák netrpělivě čeká, kdy přijde zúčtování. I přes krátkou stopáž to není hned, ale mně to kupodivu rychle uteklo. Škoda, že mordy nebyly nápaditější a hlavně až do konce v přímém přenosu. Zásah kyselinou si tak divák naplno nevychutná stejně, jako je tomu u useknuté ruky, když si člověk vzpomene na Argenta, jak ten ji dokázal využít, či přepůleného těla. Ty 3* jsou velmi slabé a dávám je proto, že jsem byl přesvědčen o někom jiném, co za vším stál. A nabízelo se více možností, přičemž úvodní scénu filmu jsem spíše pominul. 2,5* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na svoje pomery napínavý thriller, kde pozornosť diváka je udržaná na rovnakej úrovni. Nie je to zbytočne dlhý ani prekombinovaný. Hlavolamy sú (na prvý pohľad) celkom premyslené. Nehovorím, že tu nie je pár klišé momentov, ale nie je to až taký kritický. Kvôli záveru som však takmer dal 2 hviezdičky. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rovnako zaujímavé ako samotný názov. Takže opäť nič. Ďalšia verzia SAW, čiže skupinka ľudí je niekde zatvorená a musia riešiť rébusy, a hľadať únikové cestičky. Žiaľ, celá prvá hodina je nuda. Netuším, prečo by ma malo zaujímať nejaké skladanie písmenok či hľadanie kľúčikov. Síce sa hlavní protagonisti tvária, že ich to celkom baví, ale na diváka sa nejako pozabudlo. Po tej večnosti tam konečne začne striekať nejaká kyselina. Takže si tí idioti odrazu uvedomia, že im ide o život a môžu začať hysterčiť. Divák samozrejme s nimi. Takže v záverečnej tretine sa konečne začne umierať. Akurát že jednotlivé úmrtia sú fádne a len minimálne krvavé. Nemám vlastne čo chváliť, strata času. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže parta přátel (kteří jsou zaprvé všichni do jednoho nesympatičtí a za druhé o nich vůbec nic nevíme, takže není moc důvod jim fandit) dostane lístky na únikovou hru. Ten nápad sám o sobě může fungovat velmi dobře (viz Escape Room z roku 2019), ale tady to zoufale nevyšlo. Po "povinném" a nudném dvacetiminutovém úvodu konečně začne hra, která je ale stejně nudná a tak čekáme do zhruba 50. minuty, než konečně někdo zhebne, ale pozor - pořád je to nuda! Tomu filmu zoufale chybí nějaká atmosféra, sympatické postavy, napětí, zajímavé nápady, prostě něco, díky čemu by ten film byl alespoň zapamatovatelný. A ten debilní konec to zkazil ještě o něco víc. Zbytečný film. 1* ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Fenomén posledních let, únikové hry, nemohl uniknout pozornosti filmařů a ti nám tak chystají jeden film s touto ,,Saw'' tématikou za druhým. Do téhle Escape Room jsem šel výhradně kvůli ,,R'' ratingu, a jako malou přípravu na Escape Room, která šla začátkem tohoto roku do kin, leč s ratingem PG-13. Konkrétně tenhle Thriller však nemá divákovi moc co nabídnout. Dlouhých 50 minut se řeší vztahy mezi přáteli a skládají se hlavolamy, a to asi není úplně to, kvůli čemu jdete do projekce. Pasti jako takové nejsou špatně vymyšlené, dokonce při nich uvidíme nějakou krev, ale žádné brutality od kterých budete uhýbat pohledem nečekejte. Napětí funguje, stejně jako v Saw nebo Cube, kdy se vcítíte do děje a čekáte, co se komu nečekaně stane. Herci jsou vcelku neznámí, ale možná by se mezi nimi dal najít oblíbenec nebýt tak stupidního scénáře, který byl napsán jejich postavám. Závěrečné vyústění vneslo spíše nové otázky, než řádné ukončení, takže mi z toho ve finále vychází průměrný průměr, který když neuvidíte, o nic nepřijdete. Navzdory mnou nenáviděnému ratingu PG-13 doporučuji spíše letošní Escape Room, protože ten vyšší rozpočet je tam opravdu znát. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama