Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 1
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

H34D 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, jak seriál, který vévodil televizi před 15 lety obstojí před současnou "hi tech" tvorbou, věřil jsem, že sympatické charaktery a dobře napsaný scénář zvítězí nad lží a nenávistí (tedy nejen Hrou o Trůny), ale to jsem se šeredně mýlil. Gilmorky se snaží navázat "jakoby nic", všichni jsou o pár let starší, ale přitom se nic nezměnilo. Bohužel ani nic není zajímavé, opravdu nemohu říct, že by mě na "roku v Gilmorkách" cokoli zaujalo nebo se nějak dotklo. Na druhou stranu, nejsem si jist, zda je to vina seriálu nebo mě, jakožto diváka, který z tohoto seriálu (čti: z masturbace nad Lauren Graham) už vyrostl. 5/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Dostatečný ignore ultradebilní sedmé série a utažení všech linek tak, jak se sluší a patří. Full circle koncept, nebojácnost v oblasti antifanservisu (na*ranost řady fanoušků je krásný důkaz jejich romantizované bubliny dokonalého světa) a všeobjímající pocit návratu domů. Dalších dílů očividně netřeba. Není důvod se opakovat. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tyto 4 díly jsem se podívala jen z toho důvodu, že jsem si přečetla knihu Lauren Graham - Rychleji již mluvit nedokážu. Byla jsem tedy na to zvědavá a šla jsem do toho. Ten seriál je prostě tak umělý :D To je strašné :D :D Jsem ale ráda, že se tam objevilo obrovské množství - snad všech těch postav a ano - byla to sranda, ale už to nebylo ono. Navazuje to na předešlé díly, je to dlouhé, je to tak neskutečně umělé a ten konec? Stane se :D Jen doufám, že už další díly nebudou... ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

(bez spoilerů) Už asi dva dny se snažím napsat komentář, který by dostatečně vyjádřil všechny moje pocity po zhlédnutí nových dílů jednoho z mých nejmilejších seriálů vůbec... Zpočátku jsem byla při sledování lehce na rozpacích, jak se po tolika letech vžít do této nové verze Stars Hollow, kde je všechno tak důvěrně známé a zároveň jiné… Asi jako když po dlouhé době potkáte starého známého a chvíli vám trvá, než se navrátíte do zajetých kolejí - nakonec ale jako by těch několik let odloučení ani nebylo! Rory a Lorelai stále obhajují titul mistryň světa v rychlomluvení, Luke pořád nosí tu stejnou košili a čepici, jako když jsme ho viděli naposledy, obyvatelé Stars Hollow jsou tu do jednoho snad všichni a LaLa songy jsou i v roce 2016 nejlepším seriálovým soundtrackem (alespoň pro mě). Jako samostatný počin jsou asi tyhle díly celkem průměrné, ale co na tom záleží, tahle série je stejně jenom pro fanoušky, takže z obrovské nostalgie prostě pod 5 hvězdiček nejdu :) Snad jen dva nedostatky: málo Sookie a zbytečně moc muzikálu. Pro někoho možná Roryin život není takový, jak si představovali, ale já dávám palec nahoru za to, že tvůrci zůstali při zemi, a přiznám se, že jsem se s 32letou Rory nečekaně (možná až moc) ztotožnila. Konec mě samozřejmě zaskočil, ale uznávám, že dává dokonalý smysl. Klidně bych se s ním spokojila jako zakončením celého seriálu, ale pokud budou další díly (vyloučené to prý není), rozhodně se zlobit nebudu. Jedno je ale jisté: v nejbližší době koukám na Gilmorky hezky od začátku! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Návrat Gilmorek měl být jednou z největších událostí seriálového podzimu, jenže obrovská očekávání tomu tak trochu zlomila vaz a výsledkem je rozpačité zklamání. Ač bylo pěkné po letech se vrátit do oblíbeného maloměsta a podívat se, kam se posunuli životy hlavních hrdinů, tak to prostě nedostálo očekávání. Našlo se spoustu zbytečných a dlouhých scén (příklad za všechny je letní muzikál) a celkově to nezanechalo ten dojem, který si fanoušci po letech přáli a ani poslední čtyři slova to nijak nezachránili... ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Tvůrkyně seriálu Amy Sherman-Palladino se po šesté sérii nedohodla s televizí CW a spolu se svým manželem se nepodíleli na tvorbě sedmé série seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) a ani ji neviděli. Část děje v Gilmore Girls: A Year in the Life se tak původně měla odehrát už v sedmé sezóně (tedy o 9 let dřív) a to je i důvod toho, proč se spousta postav prakticky nijak neposunula. (Céčko)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama