Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (292)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky chladné korporátní drama z vysoké politiky a lobingu. Bohužel natočené poměrně dost krátkozrace a typicky "filmově" s finále, které nekoresponduje s relativně realistickou první polovinou a trochu přetáhlou, ale stále ještě únosnou polovinou druhou. Z části to zachraňuje Jessica, která hraje snad poprvé v životě zápornou a zároveň hlavní roli, načež si ji užívá dosytosti. Madden se chtět svést na úspěchu Michaela Claytona a jemu podobných, ale při bližším prozkoumání zjístíte, že ta sofistikovanost a promakanost tady není. Za tu slovní ekvilibristiku hlavní hrdinky alespoň těsně průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lobbistický romantismus. Kvůli soustředěnému výkonu J.Chastain v roli Sloana ve washingtonském porcelánu a břitkým dialogům na úrovni kadence Big Short se dá skousnout i ta trochu násilně vpravená dávka idealismu do byznysu, jenž často funguje na principech korupce, své aktéry honoruje za amorální jednání a zájmy společenských skupin nadřazuje nad zájmy společnosti bez ohledu na meritum věci. Vzniknout u nás třeba Mister Dalík, zmůžu se jen na „Budu blinkat, podat misku..“ ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Režisér John Madden a debutující scenárista Jonathan Perera na rozdíl od tvůrců filmů jako Podfukáři (2013) nepodlehli touze překvapovat diváka na úkor příběhové logiky a nepomáhají si neférovými úhybnými manévry, které by celou zápletku postavily na hlavu. Nelžou a nevymýšlejí si nemožné (dokonce i švábi s mikrokamerou na zádech jsou dnes realitou), jenom nám zkrátka neříkají všechno. Práce s informacemi je přitom alfou i omegou také pro Elizabeth, která si potrpí na přesných faktech a větu „I don’t know“ nebere za odpověď. Více zde. 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chytrý scénář a excelentní Jessica Chastain, která hraje jako o život. Na více než dvě hodiny to je ale dost málo a film se po celou dobu nepříjemně vleče a dané téma je podáváno divácky dost nezajímavě. Pro milovníky chytrých filmů, založených na tuně právnických dialogů se ale jedná o výjimečné dílo. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Excelentní drama z prostředí lobbingu a vysoké politiky, které je jednak výborně zrežírované, neméně dobře napsané a v neposlední řadě také akurátně vypointované. Tomu všemu nasazuje korunu naprosto famózní herecký výkon Jessicy Chastain, která zde předvedla troufnu si říct oscarový výkon. Pro velké množství dialogů a taktéž různých občas nic neříkajících termínů doporučuju shlédnutí s dabingem (v tomto případě verze dabingu z HBO), který se podle mě vyvedl. Film: 88% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)

Reklama

Reklama