Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Musím dát plný počet, protože takhle dobrou lehkou českou komedii jsem neviděla snad posledních deset let. Herecky skvělé (Ondra Vetchý mi tu strašně připomíná svou postavu z báječných let pod psa), roztomilá vesnička, výborná hudba! Fakt, s vykřičníkem. Letní, bezstarostné, veselé, netlačí to na pilu a Langoš při balení kufru je na facku. Jak ze života. Skvělé a klidně bych si Bezva ženskou hned pustila znovu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak opatrný a presne natočený, že nedokáže vypadnúť zo svojej šablóny. Hrá na istotu a slúži mu k tomu jeden výrazný faktor. Postavy vo filme sú múdre. Niektoré tak typicky dedinsky, ale nie je tu žiadny prostoduchý človek. Iste, je to naivná predstava. Všetci si pomáhajú a aj to nepriateľstvo medzi hlavnými dvoma postavami pôsobí celý čas na oko, ale v konečnom dôsledku sa dá pri tom pekne vypnúť a neumierajú pri tom mozgové bunky. A postavy tým pádom majú logické motivácie. Problém, ktorý film má je, že sa snaží byť natoľko čistý a bez chýb, že mu chýba osobitosť. Hoffman možno vie viesť hercov, ale absolútne nevie využiť prostredie dediny dostatočne kúzelne. Zamrzí to o to viac, že s tým permanentne koketuje. Taký Vorel senior sa s tým hrá podstatne lepšie. Táborský a Vetchý sú skvelý. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by asi Tomáš Hoffman jako recenzent Cinemy o Bezva ženské blahé paměti napsal... Tenhle film je v podstatě zázrak - je to romantická komedie z prostředí vesnice, je česká a skutečně se jí vyhnuly všechny atributy, které u nás takové snímky mají - podbízivost, jednoduchý humor, možná ta idealizace venkova tam trochu je. Potud je všechno v pořádku. Jenže ten film je tak klasický a nudný, i na žánr, který reprezentuje, že mě na něm vůbec nic nepřekvapilo a já se prozíval až ke konci. Pozitivní a negativní věci se sešly v jednom snímku, z nich vzniklo padesátiprocentní hodnocení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mně s těma lidičkama bylo prima. Teplo na mě sálalo ze všech stran a to mám ráda i když tam probleskovaly smutky některých dušiček. No a kluci ví jak sehnat kytku pro tu svojí letní a nebo pak i stálou lásku. Léto jak má být s láskou neláskou. Já se jen nechala unášet tím příjemným, které na mě v tuhle chvíli sálalo, ono je to umění. A že to nešlo brát zcela vážně, to nám naznačila Petra na konci, hádejte jak ? Prima oddechovka, co víc si někdy přát a když přijde v pravou chvíli.........díky za tip. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Povedená oddychovka, u které člověk nesmí přemýšlet a nechá se unášet příjemným humorem. Především Hřebíčková je krásná, příjemná a Vetchý je pro tuto roli snad stvořený. Cela souhra mezi nimi funguje bez nějakých přehnaných scén a vše směřuje k předem nalajnovanému závěru. Někdy je to moc pohádkové, ale vůbec to nevadí, spokojenost......7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Miroslav Táborský prohlásil, že nejobtížnější část natáčení pro něj byla ta, kde musel jezdit se sajtkárou. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno