Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

genetique 

všechny recenze uživatele

Všeobecne predstavuje tento snímok málo vídanú aplikáciu starých hollywoodských postupov na české dedinské prostredie. Na dedinskom prostredí sa väčšinou nakrúcajú úplné paródie alebo sociálne drámy, no Vejdělek a spol. postupujú presne podľa amerických schém pre generickú romantickú komédiu, či ako hovoria za veľkou mlákou, rom-com. Jediná úmyselná zmena oproti zámorskej učebnici spočíva v tom, že zrušili hollywoodsky „lesk“ - a namiesto limuzín a súkromných tryskáčov použili zablátené gumáky. To všetko by ani tak nevadilo, ako nápad to znie fajn, realizácia sa však minula účinkom. Tvorcovia pokračujú v kopírovaní aj po obsahovej stránke. Miestami to funguje, ale je to celé len mechanicky zasadené, presne vypočítané a skopírované z iných filmov, bez pôvodných nápadov a bez nejakej vlastnej, originálnej identity. 55% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několik scén, u nichž je shodou okolností vždy Nela Boudová a většinou i mistr Posránecký, to shazují jako náklaďák německé koledníky. Ne vinou výše zmíněných tyto ,,davové" momentky dostávají jinak poklidně plynoucí děj pohodové romatnické komedie do křeče z předávkování debiliriem. Vetchý, který byl nasazen do role misogyna i přes jeho pověstné chlapecké uchichtávání, které na ženy působí coby vyhlášené afrodiziakum (možná vlastně právě pro něj) to dává samozřejmě za jedna. Pro kulyčka doteď neznámá a vyzubená Hřebíčková (proč ne Hřebečková, kobylka jedna?! Ještě vlasy do tmava a smíme se kamarádit, na písku si pohrát, angličáky povyměňovat) dokázala umně skloubit něhu i rozhodnost. Táborský by zvládl zahrát i včelstvo v době rojení (jeho bych obsadil coby Jana Maszáriků), Langošovi taky stačí jen stát a čumět s rypákem nahoru a již si plní svou roli. Skvěle obsazené, kýčovité, chvílemi selhávající a trapné až hanba, ovšem milé a uklidňující. Asi jako kdyby člověk před padesáti lety spáchal grupáč se Štěpánkou Haničincovou i čertíkem Bertíkem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Psal pro Cinemu, produkoval všechny ty lidičky v pokušení a v naději a nyní Tomáš Hoffman sám usedl už coby úspěšný byznysmen na režisérské křeslo. Logicky zůstal u osvědčené party, takže je cítit Jiří Vejdělek a hlavně žánr oddechové romance v řemeslně jistém podání se divácky vyplácí. Zakyslý hrobník, novopečená učitelka v jednotřídce, pár pitomých vedlejších postav a idealizovaný venkov. Jakýs takýs vztahový propletenec (které má Vejdělek rád) cítíme, ale tentokrát jdeme vyloženě vstříc romanticko-komediálnímu modelu. Tvůrci ovšem svůj příběh zbavují reality (sorry, jako), snaží se nám vnutit zaoceánskou šablonu, kterak někdo dělá tlustou čáru za minulostí a kterak se dvě odlišné duše (velmi uměle) nakonec sblíží. Stokrát použitý námět prostě nepřekvapí, navíc domácí ani neumějí moc dobře opisovat. A cokoliv přidali nového, tak dopadlo neslavně. Třeba boj o zachování základního vzdělávání (aktuální nedostatek žáků) na vesnici nebo moderní motiv jiné sexuální orientace. Obměkčování bručouna (jinak samozřejmě dobráka) je předvídatelné, ale fajn. Na americké sluníčkové žánrovky to ovšem nemá ani náhodou. Oceňuji nicméně ústřední herecké duo i tempo, které nemá moc hluchých míst. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dostal som tip na tento film od jednej bezva ženskej a trailer ma rozosmial. Nakoniec sa ukázalo, že nielenže najlepšie hlášky boli v trailery, ale  dokonca v ňom fungovali lepšie ako vo filme. Film pôsobí ako pokus o romantiku z vidieka v americkom štýle, ale nechytá sa to ani na produkciu od Hallmarku alebo Lifetime. V každom ohľade to pôsobilo strašne umelo. Jak vizuál, ktorý je tak sladký až človeka napína, tak hlavne dialógy, ktoré trhali uši. Len sem tam sa hercom podarilo predať nejakú ironickú hlášku. Chámia medzi párom trochu funguje hlavne zo ženskej strany. Vetchý je ta za totálneho idiota a burana. Tak jak sa mi zo začiatku príliš nepáčila Petra Hřebíčková, tak si ma postupne získala a hlavne vďaka nej som to dopozeral. Celkovo mi to ale pripadá hrozne natočené. Proste zlatý Hallmark. 4/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě slušná a zábavná romantická komedie, která sice ničím nepřekvapí, ale na druhou stranu ani neurazí a v rámci české kinematografie se jedná o to lepší, co ta česká režisérská verbeš vytvořila. Hlavní problém jsem bohužel viděl v Ondřejovi Vetchém, který je spíše otravný, než buransky vtipný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Starosta Bouda (Miroslav Táborský) říká učitelce Vomáčkové (Petra Hřebíčková), že kominík Štětka (Ondřej Malý) je velitelem místních dobrovolných hasičů. Při pálení čarodějnic má ale označení velitele (tři zlaté hvězdičky na náramenících) právě starosta Bouda. (Pelidor)
  • Václav Kopta, který si ve filmu zahrál řidiče autobusu, je znám svým dlouholetým zalíbením v této profesi. Ve svých padesáti letech si splnil sen a stal se držitelem řidičského oprávnění skupiny D. Jeho velkým koníčkem jsou i autobusy Škoda 706 RTO. (Martin_L)

Reklama

Reklama