Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na film zvědavá, protože jsem zde zaznamenala poměrně pozitivní ohlasy a pochvaly. Taky mám ráda Vetcháče a i Petra Hřebíčková je fajn. Bohužel to pro mě nějak moc nefungovalo. Dá se říct příjemná a nenáročná oddechovka, ale nad některými rádoby vtípky a jednáním postav jsem až zavírala oči, protože mi to prostě přišlo mimo nebo moc. :) Hlavní pár by ještě šel, ale ten zbytek...podivná vesnice, kde žije asi 9 lidí a velí tomu tlemící se starosta, pár Kostková a Boková, co chtějí spolu adoptovat, podivná zápletka se synem. Některé hlášky a vtípky jsou prima a ta parta lidí mi je vlastně sympatická - protože herci jsou moc fajn, ale určitě jsem to čekala lepší :) tři hvězdičky snad nikoho neurazí. jo a konec byl pěkněj docela...i když vidět Vetcháče říkat: já sem blázen, ale do Tebe...taky velmi zajímavé. :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, humor mi přišel nevtipný, scénář vyloženě debilní, celé je to odtržené od reality, obsazení u mě taky nezafungovalo (Hřebíčková vypadá výrazně líp naživo než ve filmu, za Vetchého mi bylo jenom trapně, Postráneckého nemůžu ani vystát, Langmajer mě šokoval tím, jak zestárnul, a Táborský se mi tímto filmem asi definitivně zhnusil - na tiskovce po novinářské projekci byl extrémně úlisný a nesympatický; zbytek castu je jen do počtu a nestojí v podstatě za zmínku), samozřejmě nechybí otravný product placement, a celkově je to prostě film, který kdybych si nechal ujít, o nic bych nepřišel. Cílovka to asi bude milovat, ale mě to v podstatě kompletně minulo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept, který Hollywood seká jak Baťa cvičky, mi v našem podání sednul jak p*del na hrnec. Upřímně řečeno příliš nechápu ty narážky mnohých komentujících na to, jak moc je tady česká vesnice nereálná a kdesi cosi. Viděli jste někdy reálnou romantickou komedii? Pokud ano, tak sem s ní. Pro mě je Bezva ženská na krku příjemným pokoukáním v milém prostředí, s vtipem a fajn herci, ačkoliv si nemůžu pomoct, ale Vetchý mi tu v některých chvílích moc neseděl. Je sice pravda, že tu není nic, pro co by si člověk film zapamatoval, ale to vem čert. Hoffmanovi se jeho režijní debut povedl. 80% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hro, hro, hrozná kravina. Naprosto umělá, nevkusná a místy i hodně tupá. Jediným pozitivem je fakt, že se na Petru aspoň pěkně kouká, jinak nic, co by stálo za nějakou řeč. Langmajer se do těhhle rolí vůbec nehodí a Vetchý to zachraňuje jen tak na půl. Suma sumárum 97 mého života mi zas proteklo mezi prsty. Ach jo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Česká komedie je v krizi, to mi nikdo nevymluví. Sice se sem tam něco blýskne, jedná se však o mušky jenom zlaté v houfech hnusných masařek. A tak si říkám, že jak tak čtu nadšené místní komentáře, často od CSFD přátel, že je tomu opravdu tak. Bezva ženská na krku není totiž kdo ví co. Je to průměrná, ba možná podprůměrná komedie, která však díky tomu, že ty ostatní jsou strašné donutí diváka přimhouřit tu jedno tu dokonce obě oči. Zápletka je klasická a viděná už mnohokrát. Moderní kočka z města (Hřebíčkové to pořád stále sluší) je okolnostmi donucena odstěhovat se na venkov, kde samozřejmě narazí nejen na svérázné místní lidičky, ale i na jiný způsob života na který není zvyklá. Aby toho pro ni nebylo málo, nastěhuje ji starosta do baráku k hodně nerudnému Vetchému. Jen dočasně. A právě toto dočasně je asi z celé komedie ta nejvtipnější část. Mezi Vetchým a Hřebíčkovou to občas pěkně jiskří a to jak z hlediska nevraživosti, tak z hlediska chtíče a tak tu o vtipné chvilky není nouze. Kdo mi s prostředím zcela splynul byl Miroslav Táborský, starostu oddaného své vísce a školičce, kterou založil jeho děda dal výborně. Ostatní jen tak přicmrndávají. Langmajer hraje či nehraje už několik let stejně, duo Tomicová - Malý bylo trapné. Znovu jsem se podivoval nad panem Malým. To je takový český Michael Madsen. Umí hrát skvěle ve skvostech, ale s klidem si střihne naprosto debilní roli v lecčemž.... ! Celkem hrůzný byl pan školní inspektor, kdy už míra trapnosti byla překročena solidně. Většina vtipů v této komediii je hodně jednoduchá a náročnější divák se občas kousne do rtu nad jejich ,,složitostí'' k pochopení. např. když hrdinka volá ze zápraží svého domku u hřbitova kamarádce a ta se ptá co sousedé, odpoví jí, že jsou to dobráci od kosti... Když umře stará Sýkorová, tak ve vsi si o ní lidé říkají, že natáhla brka... Je škoda, že Vetchý snad pod vlivem pobíhající krásky po zahradě jen v košilce a kalhotkách odhodil svoji hrobnickou drsnost a začal se chovat vlídněji. Ten obrat byl příliš rychlý a komedii uškodil. Ale abych jen nehaněl. Občas se zasmějete, na Hřebíčkovou a ty její kukuče se dobře kouká a pokud si odmyslíte, tu syntetickou vesnici (filmaři přibarvenou a aromatizovanou), pak to celkem v klidu zkouknete celé a to bez větších bolestí. A navíc a to je dnes velké plus jste minimálně otravováni product placementem !Dávám za tři pohřební věnce. * * * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Když Eliška (Petra Hřebíčková) vstane, není namalovaná. Dveře pokoje jsou zatarasené skříní, kterou nemůže odsunout. Následně vyleze ven oknem, aby si došla přes zahradu zpět do domu na záchod. V tuto chvíli je vidět, že má na obličeji make-up. (Neumetel_kovovy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno