Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman a Julie Andrews vytvořili hlavní role v klasickém příběhu o mezinárodní špionáži odehrávající se v době železné opony. Newman hraje světově uznávaného vědce Michaela Armstronga, který přijíždí se svou snoubenkou a asistentkou Sarah Shermanovou (Andrews) na mezinárodní fyzikální kongres do Kodaně. Tam si Sarah omylem přečte vzkaz pro Michaela a zjistí, že tajně pracuje ve službách východního Německa. Nebo nepracuje? Když Armstrong objeví přísně tajnou informaci, je pár stržen do pulsující honičky s nepřátelskými agenty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Newman i Hitchcock sice mají na svém kontě lepší filmy, ale mě tenhle studeně válečný thriller slušně sednul. Rozjezd je pomalejší, ale o to lepší je pak postupná gradace až k povedenému finále (od autobusu až do konce). Trochu škoda, že místo Newmana nehraje hlavní roli někdo o kom by se dalo od začátku pochybovat. On sice byl pan herec, ale dost blbě se u něj věří tomu, že by hrál zběha a divák je tak připraven o to napětí zda je nebo není zběh/špión...70% PS : jako třešnička pro našince tu dokonce zazní věta v češtině. Konkrétně kolem dvacáté minuty, když Armstrong (Newman) letí letadlem do Berlína a nějaká paní prohlásí "Já mám žížeň" ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prý to byl ve své době docela propadák, na jednu stranu se nedivím, realitu života za Železnou oponou se Hitchovi moc vystihnout nepodařilo, ale na rozdíl od tématicky podobného Topazu tu máme slušnou dávku napínavých scén od zabijačky na farmě až po únik autobusem. Přes všechnu naivitu jsem spokojen. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála nepovedených filmů od Hitchocka (tedy předpokládám, že jsou ještě nějaké jiné, dílo mistra se zdráhám urážet), hrozně hloupé nepravděpodobné scény a děj. Ústřední pár Newman + Andrewsová neklape - charizma nic moc, jejich vztahu moc nevěříte, po herecké stránce nuda. Zobrazení NDR/Stasi je strašlivě mimo, třešničkou na dortě je Polka, která chce emigrovat kvůli mizerné kávě a cigaretám. Opravdu hrozné. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

První hodina plná napětí a zvratů mě opravdu brala a zasloužila by si klidně *****, přinejmenším poctivý ****, ale od chvíle, kdy je objasněno chování postav a už víme "na čem jsme", od chvíle, kdy se to dozvídá i hlavní hrdinka, to spadá do nudnýho, lehce debilního thrilleru a já musím dolů, i když jízda autobusem a scéna na farmě byly brilantní momenty a celá první půle taktéž. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten příběh sám o sobě by nebyl vůbec špatnej, ale to by to nesměl natáčet Hitchcock. Teď mě budou zase jeho obdivovatelé chtít ukamenovat, ale podle mě je to jeden z nejpřeceňovanějších režisérů všech dob. Jeho filmy jsou strašně nudný a naivní. A tohle mi teda přišlo naivní i na rok 1966. Film na mě celkově působil dojmem, že je mnohem starší. Jako bonus Hitchcock asi nerad natáčel venku, takže kdykoliv je to jenom trochu možný, tak koukáte na herce, jak někde posedávaj na židlích a za nima běží na plátně nějaká rozmazaná zadní projekce. Jedna hvězda za film a druhá za Paula Newmana... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Hitchcock dále toužil po Anthony Perkinsovi, aby hrál profesora Armstronga, ale studio prosadilo Newmana. (Kulmon)
  • Do hlavní mužské role toužil Hitchcocok po Cary Grantovi, ten ale již uzavřel svou kariéru a sdělil Hitchovi, že je příliš starý. (Kulmon)

Reklama

Reklama