Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman a Julie Andrews vytvořili hlavní role v klasickém příběhu o mezinárodní špionáži odehrávající se v době železné opony. Newman hraje světově uznávaného vědce Michaela Armstronga, který přijíždí se svou snoubenkou a asistentkou Sarah Shermanovou (Andrews) na mezinárodní fyzikální kongres do Kodaně. Tam si Sarah omylem přečte vzkaz pro Michaela a zjistí, že tajně pracuje ve službách východního Německa. Nebo nepracuje? Když Armstrong objeví přísně tajnou informaci, je pár stržen do pulsující honičky s nepřátelskými agenty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je patrne, ze Hitchcockova zlata era uz byla na ustupu, herecky uz to nebylo uplne ono, zena uz neptrila do klubu uzasnych blondyn jako driv, uz ani Herrmannovy hudby se nedockate, protoze se behem procesu nahravani s Alfredem nepohodli na hudebni podobe a zanru (Hitch a studio chteli vic pop) a ukoncili spolupraci. Stale je to ale kvalitni Hitch tentokrat v evropskem spionaznim stylu s nekolika super scenama (autobusy). Celou dobu to vypadalo, ze se to i na ty 4* dohrabe, cim me ale Cock ke konci vylozene nastval byl neskutecne otravny charakter stare polky, jako minutove cameo ok, ale kdyz film graduje a speje do finale, tak proste neni mozne tam suverene napalit 10 minut scen s nesympatickou babkou, ktera trapci a vsechno zdrzuje, podle me jasny ukaz toho, ze uz to Hitch zacal ztracet. 6/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě strašně bavila. Vyjma lehce nezáživného rozjezdu je to celé neuvěřitelně napínavé a skoro jsem u toho ani nedýchal, jak jsem to prožíval. Vadilo mi tam jen pár drobností, z nichž bych asi jmenoval jen Julii Andrews, která mi byla extrémně nesympatická. Paul Newman je naopak zcela dokonalý. Mimořádně příjemné dvě hodiny! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina kulminujúca vraždou je fantastická, má dobre vystavané tajomstvo, postupne dávkované informácie, zmätenú Julie Andrews a sympaťáka Paula Newmana. I kulisy v LA postaveného Berlína sú výborné. Bohužiaľ, ako sú všetky karty na stole, Torn Curtain prestáva fungovať (vyzvedanie tajomstva cez kreslenie rutinných vzorcov na tabuľu je smiešne, no najhoršia je poľská barónka hľadajúca sponzora). Hitchcockovský priemer. 7/10 ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Paul Newman. Julie Andrews. Alfred Hitchcock. Na spojení těchto tří jmen jsem se opravdu těšila a očekávala špionážní příběh s pořádnou porcí napětí a s nějakým překvapivým zvratem, jak je u mistra zvykem. Leč nekonalo se. Namísto toho se mi dostalo poklidně plynoucí selanky, ze které mě nedokázala vyrušit ani vražda tajného agenta a dokonce ani obavy o osudy ústřední dvojice se tak nějak nedostavily. Film najednou skončil a já jsem si toho téměř ani nevšimla. Za mě zcela průměrný, zapomenutelný film, na němž nicméně nemohu nedocenit solidní herecké výkony. Season Challenge Tour 2015 – týden s Alfredem Hitchcockem ()

Mol 

všechny recenze uživatele

EAST BERLIN! Paul a jeho hluboké modré oči. Jak by se člověk nemohl bavit. Nejvíc mě pobavila scéna, kde slečna asistentka dlouhou dobu přemýšlí jestli zradit americkýho orla a vlajku s hvězdy a pruhy. To bylo super. Ještě skvělejší byl snad jen pan terminator Gromek. Jeho černej koženej kabát a motorka. Po něm musely baby šílet. Jestli se to tak tedy ještě říka. Aby ho odstavili od jeho práce, tak museli použít nůž, rýč a plynovou troubu. Ultimátní Němec. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Hitchcocka lze ve filmu vidět v hotelové hale, kde si hraje s malým dítětem. (Němi)
  • Do hlavní mužské role toužil Hitchcocok po Cary Grantovi, ten ale již uzavřel svou kariéru a sdělil Hitchovi, že je příliš starý. (Kulmon)
  • Hitchcock chtěl, aby hlavní ženskou roli hrála Eva Marie Saint, kterou obsadil již do filmu Na severoseverozápadní linkou. (Kulmon)

Reklama

Reklama