Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Úsměvná detektivka od Alfreda Hitchcocka, která má velmi zvrácené postavy. Všichni jsou na sebe milí a slušní, ale vražda člověka jim připadá jako normální neduh okolností. Stalo se, nic se s tím už dělat nedá, ale můžeme si alespoň vychutnat horký čaj. Do vraždy je zamíchán ještě romantický příběh dvou párů a téměř máte chuť jim gratulovat k zamilovanosti. Laškuje se, vtipkuje se a chudák Harry je stále přenášen, pohřbíván i vykopáván. Velmi nenormální postavy jsou matka ( Shirley MacLaine), která je velmi velmi velmi jednoduchá a její ještě velmi velmi velmi velmi velmi jednodušší malý synek. Oba mají zhruba stejné IQ, ale hezky se smějí :-). Podivný film na tu dobu, ale má nádherný podzimní nádech - barevné listí všude kolem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovica stopáže filmu je preplnená scénkami s inteligentným a decentným čiernym humorom, aký dnes už nikde nenájdeme. Krása. Ale druhú polovicu stopáže zapĺňajú scénky hluché ako peň. Ako celok je to napokon v poetických farbách sa nesúca, príjemná oddychovka s osobitým režijným dotykom, ktorá ale na dlho neutkvie v pamäti. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Muhahaha! To je psina. Jakou báječnou historku zprostředku jedna několikrát po sobě objevená, náasledně pak několikrát po sobě zakopaná a vykopaná mrtvola? Dovedu si představit Potíže s Harrym na prknech divadelních, ale s těmi pěknými, statickými obrázky podzimku v jedné malé vízce příběhu velice sluší. Kulometná kadence hlášek plus nepočetně zajímavých zvratů - to vše mě dohnalo k absolutnímu hodnocení. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně oceňuji, že Hitchcock se nezalekl ani jemu ne tak docela příbuzných témat (i když tedy mrtvoly k nalezení i zde) a pokusil se o trochu černého humoru, leč ve filmech kde se o něj prvoplánově nesnaží podle mě vyniká mnohem lépe. Harry je místy velmi vtipný, většinou ale pouze lehce úsměvný a možná dost málo černý. Ale co, příjemní herci a spousta nadsázky a absurdit vás dostanou stejně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock je stálou a dôležitou súčasťou v rebríčku mojich obľúbených režisérov. Má môj obdiv a rešpekt. Rád sa vraciam ku jeho klasickým snímkom, ale ešte radšej som, keď sa dostanem ku niektorému jeho titulu, ktorý som doteraz ešte nevidel. Tento krát som sa potešil filmom, ktorý natočil v roku 1955. Jedná sa o mysterióznu komédiu "Problémy s Harrym" (The Trouble with Harry). Maestro Hitchcock ma znova prekvapil, potešil a aj pobavil svojim režisérskym kumštom. Jeho čierno čierny morbidný humor ma dokázal po celú minutáž snímku baviť. Je to tak trocha netypické dielo, ktoré vybočuje z jeho bežnej  tvorby, ale v tomto prípade to beriem ako veľké plus. Nebolo to tradične napínavé, ale bolo to nečakane vtipné. **** ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Hitchcockovou oblíbenou scénou filmu je ta, ve které Albert Wiles (Edmund Gwenn) vleče mrtvé tělo za nohy a vypadá, jako kdyby před sebou tlačil trakař, přičemž kolemjdoucí Stará panna projde a říká: “Nějaké potíže, kapitáne?“ (ZuzaniceB)
  • Jeden z producentů H. Coleman objevil 20iletou Shirley MacLaine na jevišti v muzikálu "The Pajama Game". Po představení šel za ní do zákulisí a představil se jako zástupce Alfreda Hitchcocka a studia Paramount. Druhý den na to se už Shirley učastnila kamerové zkoušky na svůj první film. (Epistemolog)
  • Alfred Hitchcock si přečetl román J. T. Storyho a napadlo ho, že by z toho mohl být zajímavý film a předal ho spisovateli J. M. Hayesovi, aby z něj udělal adapci pro plátno. Story se svým nakladatelem prodali práva k filmu za 11 000 amerických dolarů a až když byla smlouva podepsána, zjistili, že kupcem byl slavný hollywoodský mistr hororu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama