Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký netypický Hitchcock, plný inteligentného čierneho humoru okolo trmy-vrmy s úbohým nebožtíkom, o ktorom si skoro všetci mysleli, že ho zabili a tak ho stále vyhrabávajú a potom zakopávajú a potom zase vyhrabávajú... Pritom bolo všetko inak, ale to sa divák dozvie až na konci, ktorý sa aspoň trochu ponáša na rukopis tohto režisérskeho velikána. Na druhú stranu ale musím priznať, že ma to až tak nechytilo, hlavne kvôli tomu, že je tu dosť slabších miest, ktoré ma nudili. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - 5x5 tour : Po stopách režisérov. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Městečkem jako malovaným, malebně, netečně i rozverně umíráček zní. Mezi letním žárem a chladem zimy. V barvách spadaného listí, na zeleni. Leží jeden nepohodlný, mrtvý mezi živými. Ten se ale pronese. Tam a sem, sem a tam. Jako "páternoster." Visí nad nimi jako dým, netopýr. Dostane se do řečí "v rodině." Kdo, kam s ním, ptají se všichni, ale žádní vinní. Neživý ví, že sám od sebe kočím smrti. Náleží mu místo, trvalý pobyt pod zemí, a že se sluší a nosí, z onoho světa lásku přát pozůstalým. Efektně, stylem figury. Z rozptylové loučky, šálkem černé kávy. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovi odklon od vážných thrilerů. Podstatou je, že někde v lese je mrtvola, ale nikoho z lidí co ji objeví to příliš nevzrušuje, baví se o ní zcela v klidu, bez emocí. Jak se později ukáže, většina z ústřední čtveřice postav k tomu má dobrý důvod, stejně jako k tomu, aby mrtvolu nikdo nehledal. Hitchcockovi se povedla roztomilá, docela zajímavá a chvílemi i romantická hříčka, která ale není vůbec napínavá a bohužel ani příliš vtipná (snad až na neustálé pohřbívání a vykopávání). Ale koukat se na to dá v pohodě a Shirley MacLaine byla jako mladá docela kočka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od Hitchcocka bych čekal trošku lepší podívanou, ovšem oproti jiným žánrově stejně laděným počinům je tato záležitost rozhodně v popředí s patřičným náskokem. Ve své podstatě jde tak nějak o konverzační komedii založenou na černém humoru s krimi zápletkou. Potěší herecké výkony, atmosféra a prostředí, ovšem přesto všechno jsou Potíže s Harrym filmem, který bych si od Hitchcocka podruhé nebo spíš potřetí nezopakoval. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja to dám za plný počet aj Hitchovmu filmu, ktorý nie je až tak známy a s ktorým by asi ako nový tvorca dieru do sveta neurobil. Mňa ale zápletka vrcholne bavila a film sa mi páčil v detailoch a vďaka nedopovedanému záveru, ktorý ale dáva po chvíli premýšľania zmysel. Ak si teda dobre spomínam. Film dávala STV 2 v rámci prezentácie Hitchovej tvorby dokonca dvakrát a nevynechal som ho ani na ten druhý krát. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se ve státě Vermont, kde se konala i slavnostní premiéra. Výtěžek byl věnován obětem místních povodní. (Shaqualyck)
  • První snímek Alfreda Hitchcocka, ke kterému komponoval hudbu jeho pozdější dvorní skladatel Bernard Herrmann. (Lavran)
  • Film patří mezi pět Hitchcockových filmů, které se ztratily a "našly" až v roce 1984. Ty další jsou: Muž, který věděl příliš mnoho (1956), Okno do dvora (1954), Provaz (1948) a Vertigo (1958). (Kulmon)

Reklama

Reklama