Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovica stopáže filmu je preplnená scénkami s inteligentným a decentným čiernym humorom, aký dnes už nikde nenájdeme. Krása. Ale druhú polovicu stopáže zapĺňajú scénky hluché ako peň. Ako celok je to napokon v poetických farbách sa nesúca, príjemná oddychovka s osobitým režijným dotykom, ktorá ale na dlho neutkvie v pamäti. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vizuálne krásny ale príbehovo nudný Hitchcock. Snaha o akúsi britskú galantnosť, humor a eskapády sa podarila len z časti. Nie je tam totiž vyslovene silná postava. Čo mi trochu vadilo. Vzťahy medzi postavami sú na to, že sa odohrávajú počas jedného dňa, značne povrchné a bez výraznej dramatizácie. Všetko je to podmienené typickej schéme nepravého obvinenia, ktorú Hitchcock využíva pomerne často, ale nemá to také tie prvky napätia, vďaka ktorým by to utkvelo v pamäti dlhšie. Plus finálna zápletka je jasná akémukoľvek fanúšikovi podobných filmov. Na rok svojho vzniku to mohlo byť fajn. Teraz to pôsobí už trošku staro. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevšední Hitchcock ve kterém padají hlášky černé jak bezměsíčná noc v Nigérii a vše je moc hezky pošahané. Chvilkama to sice ztrácí dech, protože ta základní premisa nemá dost síly sama o sobě utáhnout celý film a Hitchcock nepřikládá do kotle dostatek podpůrných nápadů, ale i tak je to moc fajn jednorázovka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Hitchcockova komedie. Parádní černý humor, skvělé postavy a výborně ujetá zápletka, navíc v moc milém prostředí. Ovšem, sakra, mohlo to být ještě mnohem ujetější a odvážnější! Ale i tak jsou Potíže s Harrym zatraceně zábavné a ve výsledku překvapivě asi mým nejmilejším Hitchovým filmem. A to už něco znamená. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od Hitchcocka bych čekal trošku lepší podívanou, ovšem oproti jiným žánrově stejně laděným počinům je tato záležitost rozhodně v popředí s patřičným náskokem. Ve své podstatě jde tak nějak o konverzační komedii založenou na černém humoru s krimi zápletkou. Potěší herecké výkony, atmosféra a prostředí, ovšem přesto všechno jsou Potíže s Harrym filmem, který bych si od Hitchcocka podruhé nebo spíš potřetí nezopakoval. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po dvaceti minutách jako muž míjící limuzínu muže dívajícího se na obrazy. (Kulmon)
  • Jeden z Hitchcockových nejoblíbenějších vlastních filmů. (Kulmon)
  • Kvůli dešti bylo mnoho scén natočeno v místní tělocvičně. (Kulmon)

Reklama

Reklama