Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbil ten černý ironický humor ve filmu , nebylo ho sice moc , ale zase stál za to . Když zakopali mrtvolu a jeden řekl : ,, A už se tady neukazuj ´´ tak jsem se fakt parádně bavila a i když tam nebylo toliko mluveného vtipu i ty situace byli neskutečně vtipné , to jak mrtvolu několikrát zakopali a pak zas vykopali , no rozhodně se na to někdy podívám zase . Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

STrašně roztomilá černočerná komedie točená v barvě. Podstatou filmu je reakce kohokoliv kdo právě přijde do styku s mrtvým Harrym. Všichni takové "setkání" s mrtvolou považují za naprosto všední věc. Velkým kladem jsou tradičně velmi dobří herci v čele s začínající Shirley MacLaine a samozřejmě samotná režie MISTRA. Záporem je hmm jednoduchost děje. A ne každému takový druh humoru sedne. Na to musí být trochu nostalgická relaxační nálada. Navíc já sám pochybuju že se na Harryho ještě někdy podívám ikdyž se mi líbyl. Oddochovka na jedno zkouknutí se slabšími 4 hvězdičkamy. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vskutku uvolněná, harmonická a netradiční komedie, kterou charakterizuje delikátně morbidní humor, příjemné obsazení (nejlépe se se svou rolí popasoval mlčenlivý Philip Treux) a uklidňující pastelové barvy technicolorového podzimu. Je tuze patrné, že si ji Hitchcock natočil primárně pro vlastní potěchu, ale jako trefný žertík na účet amerického publika, které prý o mrtvolách nevtipkuje ani v dobrém, funguje také dobře, no ne? :) Ještě podotknu, že ačkoli se v Hitchově filmografii lehce vymyká standardu a nepatří zrovna k jejímu absolutnímu vrcholu (z toho by měl i Harry závrať), je to příznačný snímek přinejmenším z toho důvodu, že pro debutující Shirley MacLaine znamenal start závratné kariéry a pro filmový průmysl počátek jedné z nejlegendárnějších a nejplodnějších autorských kolaborací v kategorii (komplikovaný) režisér + (nerudný) skladatel. Potížím zdar! 4,5* ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Krásný podzim v Massachusetts ještě předčil dnešek na Žákově hoře, nejen co do barev a urostlosti stromů, ale - zkrátka jsem tady doma... I přísný Mistr si někdy potřebuje odpočinout od zločinu, s věkem ta potřeba nejspíš roste.... Potřeba někoho zakopávat a vykopávat je v lidském naturelu. Mnohým se toho dostane ještě zaživa... Obecně se dají potíže očekávat spíš od žen, "tady to odnesl Harry / tak jaký láryfáry" (paní MacDonaldová). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký netypický Hitchcock, plný inteligentného čierneho humoru okolo trmy-vrmy s úbohým nebožtíkom, o ktorom si skoro všetci mysleli, že ho zabili a tak ho stále vyhrabávajú a potom zakopávajú a potom zase vyhrabávajú... Pritom bolo všetko inak, ale to sa divák dozvie až na konci, ktorý sa aspoň trochu ponáša na rukopis tohto režisérskeho velikána. Na druhú stranu ale musím priznať, že ma to až tak nechytilo, hlavne kvôli tomu, že je tu dosť slabších miest, ktoré ma nudili. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - 5x5 tour : Po stopách režisérov. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Jennifer (Shirley MacLaine) ve svém domě přijme Samovu (John Forsythe) nabídku k sňatku, proletí kolem její hlavy moucha, která se nakonec usadí na Samově rameni. (Oblivion)
  • Film patří mezi pět Hitchcockových filmů, které se ztratily a "našly" až v roce 1984. Ty další jsou: Muž, který věděl příliš mnoho (1956), Okno do dvora (1954), Provaz (1948) a Vertigo (1958). (Kulmon)
  • Kamera jednou spadla z velké výšky těsně míjíc samotného Hitchcocka. (Kulmon)

Reklama

Reklama