Reklama

Reklama

Vymahač

(festivalový název)
  • Rusko Kollektor (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Artur je chladnokrevný, cynický a mimořádně úspěšný vymahač dluhů. Nečíhá na své oběti v temné uličce, ale systematicky je deptá po telefonu tak dlouho, až mu raději své dluhy vrátí. Jeho reputace mu kromě velmi solidních příjmů, které ho řadí mezi moskevskou smetánku, vydobyla i pár nepřátel. Jednoho večera se proto sám stává obětí, na internetu se totiž objevuje kompromitující video s jeho účastí a on má pouhých několik hodin na to, aby dokázal svou nevinu. Příběh o tom, jak vratká bývá sláva a přízeň bližních, odhaluje v extrémně sevřené a sugestivní formě tristní pravdu o zištnosti a egoismu dnešní společnosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krasovskij si po shlédnutí Lockeho řekl "Proč ne?" a naservíroval nám vlastní verzi s telefonním vymahačem, kterému se během hodiny totálně pose*e život. Vlastně mám jen jedinou výhradu a tou je psí linka. Sice chápu, že se jednalo o snahu hlavního hrdinu nějak polidštit, ale v tomto případě to bylo díky Chabenského projevu zbytečné. Ale to byla jen drobná vada na kráse. Rusové mě v posledních letech začínají bavit bez ohledu na žánr. 85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

One man show v podaní ruského herca Chabenského, ale neprichádza nič viac. Žiadny poriadny efekt na diváka, žiadne poslanie, len ustavičné telefonovanie (hoci niekedy i zaujímavé). Vrcholom antilogiky fakt, že ústrednému a jedinému predstaviteľovi tohto snímku každý okamžite dvíha telefón aj v nočných hodinách. Ani raz sa nestane, aby mu niekto nezdvihol. Charakterová premena vymáhača za jedinú hodinu je ale pozoruhodným a kľúčovým motívom tohto filmu, kde sa z bezcitného človeka stane človek túžiaci po láske. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné dvě gorily ve dveřích, Artur deptá dlužníky po telefonu. Chytře, neúnavně, opakovaně. Atmosféra kanceláře, telefon přilepený k uchu. Stačí málo. Jenže kdysi to zřejmě náš hrdina kapku přehnal a dlužník si vzal život. Vendeta přichází od zoufalé manželky. Fyzicky ovšem vnímáme pouze hlavního cynického hrdinu (u ostatních jde pouze o hlasy, popřípadě siluetu). Chladně jednající manipulátor musí očistit své jméno, které velmi rychle očerňuje kompromitující video (ani to neuvidíme), za kterým stojí ona manželka. Oporou je velmi dobrý scénář, celkový koncept a zejména herec Konstantin Chabenskij, který má svou roli pevně v rukou. Možná to jen chtělo pár minut navíc, možná jsme mohli víc píchnout do dnešního sobectví, ostrých loktů i nestálé přízně našich „přátel“ a kolegů. A ač působí hlavní hrdina suverénním dojmem, v duši jde o tragickou postavu. Chytrý morální kus. Nicméně radikální závěrečná pasáž mi nesedla. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená ruská konverzačka z jednoho prostoru. Není dle mého názoru úplně tak jednoduché natočit podobný typ filmu tak, aby dokázal chytit a zaujmout. Tady se to povedlo a Vymahač je skvělá konverzačka z reálií současného Ruska. Téma je hodně zajímavé. Moralita jednoho a druhého. Kdo by měl být popotahován, ten kdo se nějak zadlužil nebo ten, co z něj dluhy vymáhá a to poměrně nevybíravě. Chabenskij v hlavní roli je super a stopáž dopomáhá údernosti tohoto filmu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Psychologická studie vývoje osobnosti, která má vždy všechny trumfy v rukávu až do momentu, kdy špinavou hru začne hrát jedna s obětí. "Obětí". Morální otázka, kdo je tu vlastně oběť, zdali dlužník, nebo věřitel. Zdali vymahač nebo vdova. Morální pocit viny létá jak pingpongový míček sem a tam. Chabenskij tu opět předvádí dokonalý herecký výkon. Úžasné dílo srovnatelné s Locke. ()

Galerie (9)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama