Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Everybody All Over the World - David A. Stewart [3:12] ,2. River of Dreams - Tina Sugandh [3:31] ,3. It's a Small World - Baha Men [2:44] ,4. Overture [5:20] ,5. Jetpack Journey [2:19] ,6. The Wager [5:03] ,7. Rendezvous in Paris [3:51] ,8. The Balloon Chase [4:49] ,9. 1st Class Waltz [2:07] ,10. Prince Hapi Escape [3:11] ,11. Agra to China [6:42] ,12. Return of the Jade Buddha [3:38] ,13. Lost in America [5:09] ,14. Dismantling Carmen [1:45] ,15. 'Exactly Like My Dream' [4:45], ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno aj lepšie ako klasická verzia, alebo minimálne vyrovnané. Mám rád, ak sa niekto vie pohrať s dejom tak, že hlavnú kostru nenaruší, ale urobí z toho komédiu plnú zábavy aa akcie. V podstate tu nie je nudný moment. Možno veľa čínskych kopačiek do hlavy, ale to je u Jackie Chana povinnosťou. Niektoré triky boli s dnešného pohľadu naozaj lacné, ale dojem mi to neskazilo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Britský humor, byť z pera francouzského autora, a dobrodružné vyprávění, jež léty a desetiletími nestárne, byly nahrazeny slepencem skečů, eskapád, úniků, úletů, padání, pitvoření a šaškování nedůstojného ani legendární kreslené verze, natož dvouhodinového filmu. Tohle prostě není Cesta Kolem Světa Za 80 Dní, ale nějaký mutant mezi Wild Wild West a Tenkrát Na Východě nebo jak se ta jízda Jackieho Chana přes staré dobré Spojené Státy a podobná necivilizovaná území jmenuje...a co si budeme nalhávat, to není nejlepší vizitka. Ale co se dá dělat, některé gagy či verbální hlody dovedou pobavit a rolička Arnolda Schwarzeneggera je bohovská. Že je to na 114 minut málo? No baže! A s přihlédnutím k tomu jaká byla nejen předloha, ale i dřívější filmová zpracování, je výsledný obrázek ještě horší...40% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Paradoxní, ten animák se zvířátky místo lidských postav na kterém jsem kdysi vyrůstal je mnohem dospělejší než tohle - hysterická řachanda pro cca pětileté děti, ve které chybí snad už jen vtipy o prdění. Ječí se hodně, trapné primitivnosti na rozdávání, srandovních pádů je tu nepočítaně, a k tomu množství veselých steampunk vynálezů jak z neblaze proslulého Wild Wild West (a to by člověk čekal že se producenti poučí, znovu vstupovat do takhle ztrátové řeky) - to všechno je těžko snesitelné pro kohokoli nad deset let. Naštěstí pro ty ostatní je tu i Jackie a hodně kope a dělá své ekvilibristické kousty, tedy aspoň na poměry amerického filmu, a krom něj je tu i dalších padesát cameo roliček v čele s pošahaným Arnoldem (který v době premiéry už seděl na postu guvernéra), takže aspoň něco co zvládne vytrhnout z letargie každého kdo by chtěl víc než že je to barevné, hlasité, a hýbe se to. Jules Verne ovšem rotuje v hrobě kvalitně. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Socha prince Hapiho, ztvárněného Arnoldem Schwarzeneggerem, má ve skutečnosti připomínat Terminátora (narážka na Arnoldův kultovní film Terminátor, 1984) v momentě, kdy se po průchodu časem ocitne v této skrčené poloze v blýskající kouli kdesi na předměstí. (TomKey)
  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)

Reklama

Reklama