Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hmm.. Já vám nevím.. Jako hodně uvolněná sci-fi romance to vlastně nebylo úplně blbý.. Navíc to vcelku otevřeně a jasně hovoří např. o tupém ruském nacionalismu.. O burcování lidu pomoci fake news na sociálních sítích atd.. Což je v ruském filmu dost nečekaná přidaná hodnota.... Samotná romantická linka měla jakoby nádech starého dobrého Luca Bessona. Sci-fi složka zase vypadá jako přiznaná levná kopie křížence mezi Bayem a Emmerichem. Humor je zase více ruský.... V tom je možná ta slabina kterou z toho cítím..že ten film nemá jednotný výraz.. Je to takový slepenec všeho možného a i když je výsledek nakonec vcelku povedený, divák má pocit, že vlastně neví jestli se mu to co zrovna dokoukal líbilo... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film (ne jako sci-fi) ruské produkce s velmi dobrou kamerou a střihem. Bohužel se toto hloupé trapné sci-fi odvíjí jiným směrem než jsem čekal. Jde více o zamilovaný teenagerovský film než o kvalitní inteligentní sci-fi, což je velká škoda, neboť některé záběry jsou na ruský film velice povedené. Jako film parádní, jako sci-fi debilní. Film jsem chtěl vidět jen z důvodu jak ruská kinematografie díky traileru pokročila. Perfektní záběry na socialistické paneláky, ruské prostředí i myšlení. Když divák milující sci-fi překousne, že je to děsná hovadina, tak ve výsledku dostane velkolepý kvalitní snímek. ()

Reklama

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o ruského Starmana u mňa zlyhal na blbých držkách a trápnych vtipoch. Cez krv a pot sa mi podarilo dopracovať až po 87. minútu , kde som to po zrelej úvahe vzdal. P.S Starý Lebedev vypadal jak Robert Downey Jr. a mladý Artom pre zmenu ako ruský Ewan McGregor! ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Málokedy píšem komentár, ale tento film si to zaslúži. Bol som veľmi prekvapený, čo dokázali Rusi nakrútiť. Jediná brzda v sledovanosti tohoto filmu bude, že ho nakrútili Rusi. Známy, ktorému som o ňom hneď referoval, keď sa dozvedel, že je ruský, hneď prehlásil - to asi nepozriem. Vďaka jednoduchým dialógom som titulky potreboval čítať len sporadicky. Dávam 4 hviezdičky, tú jednu odoberám, kvôli trochu dlhej minutáži. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Přitažlivost´ Ruský sci-fi snímek vzniklý z vybraných scén a námětů z amerických filmů posledních třiceti let. Název tak spíše evokuje k přitažlivosti k americké filmové sci-fi tvorbě, od romantiky až po válečné blockbustery. A skutečně toho není málo a tak, jak to u podobně laděných snímků bývá, si i u tohoto filmoví fanoušci mohou oprášit své znalosti a hádat, jaký motiv z kterého snímku vlastně je. Například napadení Země a vzniklá panika připomíná film ´Válka Světů´ (1953,2005), romantický kabát zamilované dívky k mimozemšťanovi vypadající jako člověk zase připomene filmovou sci-fi romanci ´Starman´ (1984).  Nebo válečná scéna ke konci, kde jeden z chuligánů v mimozemském robotickém skafandru bojuje s ruskou gardou, nemálo připomíná podobné scény z počinu ´Transformers (2007). Atd., atd. Je známo, že ruská kinematografie hodně napodobuje hollywoodské filmové motivy, ale tohle je vskutku tvůrčí majstrštyk. Příběhově a v logice vývoje děje  to strašlivě skřípe, ale co se týče CGI efektů, klobouk dolů. Film byl uveden ve 3D, což muselo hodně vyniknout. V historii ruské kinematografie se jedná o první film o invazi mimozemšťanů a dá se říct, že se na tom tvůrci patřičně vyřádili. Po delší době byla v rámci filmu dokonce přímo použita současná vojenská technika, takže tu jsou vidět současné ruské obrněné transportéry, vrtulníky, roboty, drony a dokonce i raketový křižník s těžkými letadly. Kvůli dokonalosti scén byli pozváni konzultanti, jako např. aktivní vojáci námořnictva, vzdušných sil, pozemních sil, ministerstva pro mimořádné situace a ministerstva vnitra. Škoda jen, že ruští tvůrci ještě stále nedokáží sami přijít s něčím originálním a natáčejí jen takovéto podivné slepence. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama