Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbrusu nový pořad exkluzivně na kanálu HISTORY®, Povstání barbarů, vypráví příběh vzestupu a pádu Římské říše z pohledu povstaleckých vůdců. Je to drsná výprava do srdcí povstalců proti císařově absolutní moci. V Římské říši se jim říkalo barbarové – byly to kmeny žijící mimo civilizaci násilnickým životem. Tito muži a ženy zahájili epický boj, který zformoval budoucí podobu světa. Povstání barbarů uvede ty nejslavnější bojovníky historie ztělesněné špičkovými herci, jako je Hannibal, který v devíti letech složil krvavou přísahu; Arminius, ukradený syn Germánie; Spartakus, vzbouřený otrok v čele barbarského povstání; Boudica, keltská královna bojovnice; Attila, Bič z Východu; Gótové, zuřiví válečníci zrazení Římem; a Vandalové, kočovní nájezdníci, kteří zasadili Římu poslední smrtící úder. (History Channel)

(více)

Recenze (18)

Jadro 

všechny recenze uživatele

Má to jednu podstatnú chybu - každého hrdinu mohli radšej "napasovať" do jednotlivej časti, hoci by neboli rovnako dlhé. Tak sa napríklad Hannibal, Arminius alebo Atilla dosť strácajú a ich najväčšie prednosti boli len tak vymenované.... Na druhú stranu je to konečne nový pokus o hraný dokument a pre laika to musí urobiť dobrý zážitok. Hlavný prínos vidím vo vyzdvihovaní motívov česti, vernosti a odhodlania - veľmi dobre spracované. Nakoniec dodám, že Impérium v pozadí ako veľká studnica poznania, ktorá nezabúda, len sa prehlbuje - celý čas s veľkým rešpektom a nezdolaným dojmom... 85%. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál stejně inteligentní jako jeho zdejší oduševnělá anotace. Ubohá výprava, "špičkoví herci" na podobné úrovni jako "špičkoví historici", kteří v tomto skvostu blábolí nesmysly o něčem, o čem nemají zjevně ani potuchy a záplava dnešních ideologických klišé. Možná jde o záměrně lživý pořad, spíš se ale jedná o výtvor "znalců", kteří mají historii kdesi a snaží se, seč jim síly stačí, udělat z hovna bič. Ale pokud si najdou svůj okruh diváků - což se jim podle místního hodnocení docela daří - budou patrně v tvorbě podobně přínosných "epických" opusů jistě i nadále pokračovat a vylepšovat vzdělanostní úroveň naší civilizace. ()

Reklama

anatheman odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvním díle. Tohle se teda opravdu nepovedlo. Jedná se o nehoráznou neomarxistickou mrdku. Máme zde tradiční klišé - hrůzný bílý Řím kontra milí všebarevní barbaři. S tímto přístupem jděte do řitě. Co je nejhorší - nachází se zde mnohé historické nesmysly. Ať již jmenujeme výzbroj nebo věrohodnost událostí. K tomu zde dochází k extrémnímu zjednodušování, což přirozeně plodí mnoho bludů. A "Negribal"? To jako vážně?! Jediný klad vidím v tom, že mi tato úděsnost připomněla, jak si vážím českých historiků, kteří jsou schopni každou maličkost velice poutavě přiblížit. U zdejších "intelektuálů" bylo patrné, že jejich řeč směřuje k naprostým idiotům, kdy popisovali každou zřejmou skutečnost. Třeba ty komentáře k přechodu Alp, kdy bylo pro tyto "mozky" naprosto fascinující, že tam byla zima a že tam mnoho Kartaginců zemřelo (mind-blowing). Ještě směřuje pochvala k provedení titulků, kdy výše zmínění Punové byli označeni jako "Kartáčani". To mi opravdu vykouzlilo úsměv na tvář. :) Nesmím zapomenout na to, že veškerá významná antická událost byla připodobňována k válce ve Vietnamu... Tady bych to ukončil, musím totiž jít a jako správný bílý utlačovatel jsem povinen připojit k Impériu novou provincii, kterou po zásluhách adekvátně zotročím. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Prepisovanie histórie v najhrubšom zrne, pričom liberáli sa chytili známeho výroku Georgea Orwella: "Kto ovláda minulosť, ovláda budúcnosť. Kto ovláda súčasnosť, ovláda minulosť." Cieľom je totálne zmagoriť mládež a podsúvať im historické nepravdy, lži, obracať všetko proti bielym a z černochov robiť hrdinov kľudne aj tým, že ich pleť prisúdime historických postavám, ktoré určite neboli z ghetta (Achilles, Svätý Peter, v tomto seriáli Hannibal...). Som šťastný, že som mohol študovať v dobách ešte normálnych. ()

eoj 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument s mluvícími hlavami, jehož forma by se dala snést mnohem lépe, kdyby na všechno bylo víc peněz a odpustili si ty rekapitulace děje. Paměť už nemám jako za mlada, ale 20 minut děj v hlavě ještě udržím. Nevím jestli nejsou i jiné verze, ale v té mojí zopákli co se dělo vždy asi po čtvrt hodině. Bez těch opáček by to bylo za horší 3*. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama