Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem působivě bizarní a ve vztahu k >jistým< americkým >spoluobčanům< i tak nějak >mile nekorektní< horůrek, formou pak však film zpackaný snaživě nejapným téměř televizním režijním zpracováním i machou imbecilně přehrávajících "bílých mužů z města"... Hm... Tak za takhle zabitou šanci by si tvůrci snad zasloužili proklít! . . . "Zhebni...", Tome Hollande... %-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2010 na ČT1, bohužel s tradičně otravně mizerným českotelevizáckým dabingem a v podivně ořezaném obrazu, hodnocení 422., hubený komentář zde zklamaný a i bez jahodového koláče otrávený jako mnohý - 27.2.2010) ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Prumerna adaptace Kingova romanu, ktera je nastesti az na detaily verna knize, ma to sice veskery atributy televizniho devadesatkovyho becka jako priserny ucesy vsech zucastnenejch a o hadrech ani nemluvim, prkenny herectvi hlavniho hrdiny se da taky prezit, ale uz jsem videl mnohem horsi slataniny podle Kingovy knizky ( Nezbytne veci jsem nevydejchal dodnes ) rozhodoval jsem se mezi dvema nebo trema hvezdama ale proto ze ten starej cigos je podobnej jednomu mymu madarskymu kamosovi a jeho vnucka byla teda fakt kus davam tri a 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bill Halleck je obéznym chlapíkom s povesťou bezcharakterného advokáta s dobrými známosťami, ktorého po tragickej nehode na osobnom aute jeden z kolegov vrátane sudcu omilostia zo zabitia starej cigánky. Keď už sa zdá, že mu v ceste nič nestojí, opak sa stáva pravdou. Pri odchode zo súdu k nemu podíde starý "vajda", ktorý na neho uvalí kliatbu. Bill má chudnúť do vtedy, kým sa nerozpadne. Tak už máme odpoveď na otázku, odkiaľ pochádza námet k hororu "Drag me to hell". Na deväťdesiate roky celkom slušne spracovaný snímok so zaujímavou story. Divák by však okrem pár pekných gore záberov mimoriadnu atmosféru očakávať nemal. Popravde, keby tento horor nie je v dabingu, len sťažka by som mu venoval pozornosť. Na zabitie nudy, dá sa - 55%. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Místy to až moc připomínalo nějakou půlhodinovou povídku z Příběhů ze záhrobí. Režie bez nápadu, televizní prvoplánovost a divní herci. Jako by ani neexistoval scénář a točilo se jen podle zatrhaných odstavců předlohy. Asi je fakt lepší, když se film knihou pouze inspiruje, než když jí takhle sprostě opíše. Taky mě trochu zarazilo, proč ve filmu nehráli žádní cikáni, ale jenom za cikány namaskovaní běloši (případně indiáni). Navíc dost chabě. Jo a Lempkeho nos byl úplně o ničem!!! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pana Kinga uznávám jako věřící svého Boha, neb jeho horory se opravdu horory jen netváří. Název filmu jako vystřižený z mota klubu plnoštíhlých, nápad taky docela slušný. Horší je to provedení jež se potácí na okraji videoprodukce a i přes slušné herecké výkony se jedná spíše o slabší hororové dílo. Jistěže nabízí slušnou porci napětí a jistého druhu originality, žel scénář je trochu těžkopádný. Skvělou roli tu sehrál Joe Mantegna, jež se jan nenápadně a hlavně účinně zastrašit ty romské poutníky. Zkrátka klidně to vyzkoušejte, úplně zklamaní rozhodně nebudete. Ale zas ani moc unešení ba až nadšení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama