Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Takto si představuji horor, má to nápad, má to švih, má to pointu a nedostatky nápadů si to nepotřebuje vynahrazovat nesmyslným plýtváním umělou krví. Převést knihu na filmové plátno bez ztráty kytičky se málokomu podaří, Holland patří k té menšině, která to zvládla. Výbornou práci na snímku odvedli maskéři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dravý, úspešný a obézny právnik Billy Halleck nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu motorového vozidla a spôsobil nehodu pri ktorej zahynula kočovná cigánka. Vďaka svojim známostiam a vplyvu sa mu podarilo z toho vyviaznúť bez trestu. Lenže otec obete, starý prašivý cigánsky vajda, na neho uvalil strašnú kliatbu: "Schradni!". Jedná sa o hodne podarenú filmovú adaptáciu románu "Thinner". Napísal ho v roku 1984 (pod pseudonymom Richard Bachman) známy americký spisovateľ Stephen King. Ten sa v tomto snímku objavil i v malej cameo úlohe ako lekárnik. *** ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Stephen King má tu smůlu, že se jeho námětů chápou průměrní, ne-li podprůměrní, režiséři. Film pak není žádná hitparáda. Přesto se najde pár dobrých zpracování a tohle je jedno z nich. Během filmu ve Vás i přes všechnu "vážnost situace" a skepsi k ústřednímu tématu kletby začne hlodat červík pochybnosti, který na konci filmu pěkně mrazí v zádech. 65% = 3/5 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film na motivy povídky Stephena Kinga. Přes jednoduchý nápad se jedná o kvalitní kousek. Tom Holland dokázal, že je jedním z Mistrů hrůzy. Snímek má dobrou atmosféru a zněklidňující konec. Bylo super vidět malou Bethany Joy Lenz, kterou znám z One Tree hill. Film působící na psychiku člověka, ve kterém vystupuje jediná lehce kladnější postava. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Kinga a opět to horor připomíná jen vzdáleně, taková dietní dávka hororu. Nicméně je pravda, že to má celkem solidní nápad a hubnutí je provedený fakt bravurně, ale moc nevim, co bych na tom moh považovat přinejmenším za napínavý, ale na druhou stranu konec je povedenej a aspoň zábavnej ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama