Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

venison 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem hodně nedala.. Mám ráda noir a kdyby u něj příběh zůstal, tak si chrochtám.. Téma s lupénkou je neotřelé a sem tam vtipné, ale většinou chaotické, přisprostlé a mělké vyznívající do prázdna.. Mela Gibsona navlékli do naprosto šílené masky.. Ačkoliv Robert Downey Jr. obstojně zpívá, tak nechápu, proč pouští jako playback oldies v původním znění a herci jen otevírají pusu (při každé písni mají logicky jinej hlas).. Zavání to dadaismem.. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, ale žánrově opravdu velmi nestabilní snímek, jehož části jsou značně nevyrovnané. Komedie je skvělá, muzikál sice zbytečný, ale svižný, film noir stylově dobrý, ale docela nudný a nadpřirozeno dost zbrkle zamotáno do děje. Downey je skvělý, především jako sexuálně frustrovaný, pervezní chudák ležící pokrytý lupénkou v nemocnici. Úžasnou malou roličku tu má Katie Holmes, ještě nikdy nebyla víc sexy!...Film jsem koupil v Levných knihách za neuvěřitelných 19 Kč aniž bych o něm cokoli věděl, zaujal mne však nádherný přebal.... ()

Reklama

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

5 rovin - realita, halucinace, román, minulost a fabulace... Všechny se velice dobře doplňují a jsou důležité pro příběh... Hlavní hrdina díky nim poznává sebe sama, vyrovnává se se svou minulostí a svými démony a uzdravuje své tělo i duši... Celý film působí i přes vícero rovin velice celistvě a srozumitelně... Opravdu výborné dílko, ve kterém exceluje Robert Downey Jr. a velmi zdařile mu přihrávají moji další oblíbenci Robin Wright Penn a Adrien Brody. Za povšimnutí též stojí výborná postava neméně dobrého Mela Gibsona... A ještě dodám, že i když se to přes svou "různorodost" může zdát jako haluz, kde některé pasáže mohou být samoúčelné a maskovat nemohoucnost scénáristy, případně režiséra, jak to dle mého názoru často bývá u mnohem známějších a uznávanějších režisérů, tak v tomto případě tomu tak není, každá scéna zde má svoje místo a je pro příběh důležitá, i když to tak na první pohled nemusí vypadat... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád divnofilmy, ale tenhle prostě není dotažený do takové fáze, aby to bylo skvělé. Noirové scény jsou výborné, ale pak je jejich atmosféra najednou zabita. Bizarní čísla jsou také skvělá, ale pak najednou následuje prázdno. Za mě je tenhle snímek spíše zklamání, vzhledem k obsazení jsem čekal víc. A ani jako parodie to vyloženě nefunguje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +deketivka byla zajímavá, písničky mě bavily -jenže obojího bylo málo, jinak bez hudby, nudné dialogy, a hlavně nudné prostředí nemocnice/// Tak začátek byl slibný a dokonce jsem si říkal že film překoná nedávno viděný film 8 žen. Ale rozhodně se tak nestalo. S přibívajícími minutami se v ději stále více ztrácíte a nehorázně vás film začíná nudit. Po devadesáti mutách máte všeho dosta přitom film ještě nekončí. Jediný důvod proč se na film podívat jsou herci. Mela Gibsona v netradiční roli jsem skoro nepoznal, ale Robert Downey Jr. to zahrál skvěle (takže jeho Ironman asi nebude náhoda) a Adrien Brody s Katie Holmes vyloženě potěší. Přesto už tohle nechci nikdy vidět. Je to zamotané, splácané jedno přes druhé a nedává to moc smysl. Po hodině je to nuda./// Celkem 41%/// ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama