Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta s kriminální zápletkou. 1) Spoiler. Epizoda od epizody stále více se vyšetřovatelé zabývají případy svých blízkých, až na konci řady řeší jenom vlastní rodiny. Není pak divu, že u nás kriminalita jen kvete, když jsou policisté takto zaměstnáni. 2) Od skutečných kriminalistů neočekávám přílišné charisma, ale těm seriálovým by dobře seklo. Bohužel Bartoškův vyšetřovatel je pozoruhodně bezkrevný, Kotkův nezvykle zasmušilý, Batěkův prostě nijaký (i když přitažlivý) a o Plánkové bych ani nezaváděl řeč. 3) Jediná epizoda, která byla skutečně zajímavá, byla třetí, Převýchova, odehrávající se v izolovaném dětském internátě uprostřed bouřlivé noci. 4) Autoři se optimisticky domnívají, že si diváci vyžádají další řadu, proto radši některé případy neuzavřeli. 5) 27.7.2017. A vskutku, druhá řada se trochu pochlapila, vyšetřovatelé začali vyšetřovat a to tak moc, že se jim děj, zdá se, už nevešel do kapacity a konec je velmi uspěchaný. Druhá řada za 3*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že ambice byly veliké, ale očekávání se nenaplnilo. Mordparta je zajímavě složená partička kriminalistů. Bohužel musím souhlasit s kolegy pode mnou - osobní a rodinné vztahy jednotlivých postav zakrývají případy a celkově u kriminálního seriálu bych je očekával v mnohem menší míře. První série se ještě dá shlédnout, ale druhá je vyložená ubohost. Nuda se střídá s nezáživností. Děj se neskutečně natahuje a jako by v posledním díle chtěli tvůrci dohnat všechno, co v sedmi předchozích epizodách zanedbali, tak právě poslední díl jede jako naspeedovaný hřebec. Bohužel jsou herecké výkony nevýrazné, ale protože zde hrají samí výborní herci přičítám to jednoznačně tragickému scénáři. A tragická je i hudba, úvodní znělka a bohužel i světlo. I při zatemnění všech žaluzií a okřiknutí příbuzných, když otevírali ledničku, jsem mnohdy neviděl skoro nic. Souhlasím, třetí díl první série je výjimečný. A v podobném duchu jsem čekal i ostatní díly. Pokus to byl zajímavý, leč nevyšel. ()

Reklama

soviczka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Kriminálka Anděl byla mnohem lepší kulisa pro nedělní lakování nehtů. U ní jsem zvedala oči, protože se opravdu něco dělo, tady je zvedám, abych se ujistila, že jsem si televizi omylem nepřepnula na Rosamunde Pilcher :-/ Vyšetřování vražd je pro tvůrce jen nutné zlo vedle rozpitvávaného soukromí jednotlivých postav. Díky názvům epizod navíc už od začátku víte (nebo minimálně tušíte), kdo je vrah. Nuda, šeď, nuda a Bartoška to sám nezachrání. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal ****, ale vzhledem ke zdejší popravě, přivřu oči a nadhodnotím na plný počet. Tušil jsem, že zdejší intelektuální (cha chááá) partička Mordpartu sejme. Opět jsem se nemýlil. Ano, Případy 1. oddělení jsou lepší, to se nepřu, ale jinak je Mordparta hodně dobrá. Bavila mě hodně a i přes některé pochyby o reálnosti jsem se na ní vždy těšil a škoda, že už skončila. Kotek a Batěk byli hodně dobří. Bartoška, Plánková a další taktéž. Mělo to spád i atmosféru. I když nepopírám jistou nevyrovnanost jednotlivých dílů a několik pochybností, tak tomu dám maximum, protože zdejší sejmutí je nesmyslné, zaujaté a hrubě neobjektivní. To však je zde již tradicí a špatným zvykem, že? Srovnávat to s různými ordinacemi, rodinnými pouty a pojišťovnami je úplně mimo mísu. Lidi, proberte se... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bůh mi je svědkem, že jsem se snažil Mordpartu dokoukat do konce. Chtěl jsem hercům jako Bartoška, Kotek nebo Batěk dát šanci, a držel jsem se přes půlku seriálu. Na nohou mě udržel třetí díl, který byl v porovnání se všemi ostatními díly jak z jiného světa. V něm se totiž opravdu řešil případ, který měl nápad a hlavně tak hutnou atmosféru, že její vznik můžeme považovat za malý zázrak v malém českém rybníčku. Tvůrci totiž seriál, jako celek, pojali standardně v rámci soukromé televize. A je vlastně jedno, jestli je to Prima nebo Nova. Podstatné je, aby se pole působnosti rozšířili od nadšenců do nových českých seriálů po důchodce a lidi, kteří prostě rádi cokoliv nového a českého a televizi doma zapínají standardně ráno a vypínají v noci. Takhle brutální výsměch do ksichtu těm, kteří očekávali něco dobrého a českého, jsem opravdu nečekal. Rodinná pouta tisíckrát jinak. Jednou je to z pojišťovny, po druhý z ordinace. Takže pozor…dneska, abychom se neopakovali, tu máme prostředí kriminálky. Hlavně, když máme větší sledovanost, než konkurence. Tak s tím milí tvůrci jděte do prdele. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)
  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno