Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Už nějak nezvládám to každoroční Woodyho odfajfkování "i letos jsem natočil film". Poslední roky to stojí za starou belu a nezdá se, že by se ještě něco mělo změnit. Kolo zázraků se sice odehrává v docela zajímavém prostředí a Storarova kamera hraje všemi barvami, po obsahové stránce je to ale naprosto vyprázdněné, nezajímavé a unylé. Výrazové prostředky mi přišly samoúčelné a ty divadelní vnitrozáběrové sekvence, ve kterých kamera neustále zoomovala a postavy se prkenně stavěly do správných pozic, aby na ně mohl barevný reflektor přesně zamířit, působily hrozně strojeným dojmem. Celkový dojem by však stále nepůsobil tak hrozně, kdybych už jednoduše nebyl z poslední Woodyho tvorby tolik otrávený. Jenže jsem a už mě podobné polotovary nebaví. 4/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že se s koncem natáčení muselo hercům ulevit podobně, jako mně při závěrečných titulcích a troufnu si tvrdit, že někoho méně hollywoodsky protřelého by účast v této konverzační křeči mohla stát i kariéru. Blábolovitý výškrabek prostý allenovského espritu je za poslední dvě tvůrčí dekády nejslabším mistrovým počinem a jediné zachovalé pozitivum je už klasická retro nálada. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ve filmu sice je pár (a opravdu ne o moc víc než pár) úsměvných momentů, ale vážně tentokrát nejde o komedii, nýbrž o uzavřené vztahové drama v duchu her Eugena O'Neilla. Podobně jako je hlavní hrdinka rozervaná mezi hrubiánským manželem a nespolehlivým milencem, je celé Kolo zázraků v konfliktu mezi nablýskanou vizuální stránkou s extrémně kýčovitými kompozicemi a zlatým světlem zalitými záběry a smutnými osudy nešťastných postav (které se oné záměrně nepřirozené retro stylizaci, navozující dojem, že se postavy pohybují v divadelních kulisách, vzpírají). Nechtěné (?) překrývání se dvou neslučitelných stylů mě bavilo víc než banální vztahové peripetie, nejisté herecké výkony, bez (dů)vtipu napsané dialogy nebo toporná režie (osvědčenou techniku záběr/protizáběr v dialogových scénách, které tvoří cca 98% filmu, jen zcela ojediněle vystřídá delší záběr s důmyslnější vnitrozáběrovou montáží). Nejsmutnější je, že zjevně nejde o film filmaře bez talentu. Číší z něj především ohromná lenost, rezignace na snahu vydat ze sebe něco víc. Opět tedy dílo unaveného umělce, z něhož bude odcházet unavený také divák. 50% Zajímavé komentáře:Cimr, sedm.1, Renfield ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se chce říct, že to je klasický Woody Allen, i když tentokrát mi jeho příběh přišel opravdu jednoduchý a zachraňují ho herecké výkony, které jsou výborné vlastně ve všech případech, alespoň pokud se hlavních rolí týká. Nejvíce vyčnívá asi Kate, ale film jí nedává prostor skutečně herecky zazářit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lehce barevně stylizovaná pohlednice z lunaparku, kterou poslal Woody Allen, na níž se pyšní s Kate Winslet, Justinem Timberlakem, Juno Temple a Jimem Belushim, hlavními to aktéry jeho nejasného konverzačního opusu. Plážový playboy začne mít milostný poměr s usedlou maminou, kterou o její iluze i ambice obral její problematický manžel, který prožívá usmíření se svojí ztracenou dcerou, co se zapletla se špatnými lidmi. Vše zasazeno do 50. let minulého století, patřičně podbarvené dobovým hudebním doprovodem. Film je postavený na dialogu, na události moc bohatý není. Po nějaké době tomu dojde dech, dialogy se začnou opakovat, postavy nejsou moc zajímavě rozvíjeny. Timberlake promlouvá občas k divákům, Winslet žárlí na svoji mladší konkurentku, která jde po jejím kolouškovi, Belushi je místy neurvalý a peskuje svého nevlastního syna, ten se projevuje coby žhář, jinak víc nic. Na drama nijaké, na komedii to postrádá vtip, závěr je vyloženě odbytý. Vlastně se nedozvíme, jak skončila Juno Temple, kterou dostihla její minulost, jen klid, nic dramatického se neodehraje, mafiáni mají jen zanedbatelné minimum prostoru. Celkově na mě pojetí filmu působilo mdle a nekomplexně. Allen měl vždycky super dialogy, tentokrát si žádný nevybavím. Schopný je v technických aspektech režie. Jednotlivé mini scénky mají jen minimalistický střih, kamera pěkně krouží kolem herců a provádí dramatické nájezdy na herce. Výtvarná barevnost lahodí oku. Jelikož jsou dějové linie v závěru neobjasněny a film působí neukončeně, volím nízké hodnocení, protože tenhle počin u mě dějově neobstál. Za krátkou dobu se vypaří z paměti a využíval až přehnaně divadelní syžet. 4/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno