Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Coney Island je takový skoro až kouzelný místo, který často účinkuje ve filmech, v knihách nebo třeba ve videoklipech. Tady mám ovšem pocit, že Woody Allen vsadil jenom na tu retro atmosféru, na dobovou muziku, na dobový pestrobarevný oblečení, atd... Hezky se na to kouká, ale je to vlastně dost o ničem. Pořád čekáte, kdy se děj konečně někam posune, ale ono to celou dobu jenom tak přešlapuje na místě. Až asi 20 minut před koncem se tam konečně něco stane, ale stejně to nemá ani žádnou pointu. Pěkná atmosféra a slušný herecký výkony v naprosto prázdnym filmu. Pocitově za 3 hvězdy, ale vlastně ani nevim, za co ty hvězdy dávám. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád Woodyho Allena. A či už sú hodnotenia na jeho filmy pozitívne alebo negatívne, stále si pre mňa drží určitý štandard. Treba ale povedať, že až na pár filmov mám skôr radšej jeho komédie a vzťahovky. Rovnako mám radšej filmy, ktoré sú viacej ukotvené v súčasnosti, než tie, čo sa vracajú do minulosti a rozprávajú všedné príbehy v ( pre neho) atraktívnom prostredí. Wonder Wheel neprináša nič nové. Je to jeden z tých filmov, aké sme v jeho réžií videli už veľa krát. Má to silnú ženskú hrdinku ( ktorá je trochu crazy) a množstvo zaujímavých postavičiek, ktoré sú ale len kulisou pre nejaké rozhodnutie, ktoré náhlu túžbu po zmene, znova vráti do starých známych koľají. Poteší Belushi aj Juno Temple. Winslet je parádna. Čo ale na tomto filme oceňujem a kvôli čomu dávam o jednu hviezdičku viac, ako si samotný príbeh zaslúži, je kamera. Vittorio Storaro maľuje farbou, svetlom a kompozíciou obrazy, ktoré vyrážajú dych a v ktorých sa postavy pohybujú s presnou choreografiou. Posúva to príbeh a jeho vyznenie o level vyššie. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Starouš Woody točit filmy stále nezapomněl, předchozí jeho 3 snímky (zejména takový Iracionální muž) jsou toho jasným důkazem, ovšem…podobně mírné zklamání jako z Kola zázraků jsem cítil naposledy u Jasmíniných slz (cca 5 let dozadu). Po technické stránce nezbývá než zuřivě tleskat kameramanovi Storarovi ve stoje. Nad všemi těmi různorodými barvami, filtry, stíny, záblesky a já nevím, čím vším ještě, bych se mohl rozplývat dobrou chvíli. Všechno tohle pomohlo k příjemné atmosféře, stejně jako Woodyho klasická volba (nepřekvapivě) kvalitní hudby. Zklamal mě ale docela příběh. Nenudil jsem se, avšak ani necítil to správné nadšení, při kterém bych dychtil po každé další scéně. Což zamrzí i díky hercům, na které se naštěstí film spolehnout mohl. Září především „Winsletka“, která si scény vyloženě krade pro sebe. Třeba takový její „dialog“ před zrcadlem nebo naopak závěrečný pohled (tak nádherně vypovídající)…Kate prostě jede. Takže Woody, zas za rok (snad už teda u komedie). Kolo zázraků hodnotím lepším průměrem. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Už nějak nezvládám to každoroční Woodyho odfajfkování "i letos jsem natočil film". Poslední roky to stojí za starou belu a nezdá se, že by se ještě něco mělo změnit. Kolo zázraků se sice odehrává v docela zajímavém prostředí a Storarova kamera hraje všemi barvami, po obsahové stránce je to ale naprosto vyprázdněné, nezajímavé a unylé. Výrazové prostředky mi přišly samoúčelné a ty divadelní vnitrozáběrové sekvence, ve kterých kamera neustále zoomovala a postavy se prkenně stavěly do správných pozic, aby na ně mohl barevný reflektor přesně zamířit, působily hrozně strojeným dojmem. Celkový dojem by však stále nepůsobil tak hrozně, kdybych už jednoduše nebyl z poslední Woodyho tvorby tolik otrávený. Jenže jsem a už mě podobné polotovary nebaví. 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasické allenovské panoptikum různě bizarních postaviček řešících svoje komplexy, žabomyší války i otázky života a smrti. Vyprávěno s nadhledem, ale přeci jen se mi zdálo, že tu chybí trochu víc vtipu a i ta očekávaná ukecanost na mě působila trochu křečovitě. Co se ale povedlo na jedničku, je casting, kterému jednoznačně vévodí Kate Winslet, které to prostě sluší i jako čtyřicetileté servírce zmítané životem. Jeden z těch slabších Allenů, ale i tak se na něj dá v pohodě dívat. 65% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama