Reklama

Reklama

Záhada Silver Lake

  • USA Under the Silver Lake (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (206)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Porovnávat tenhle film atmosférou s Davidem Lynchem je trošku mimo. On totiž není zase tak zvláštní, jak na první pohled vypadá. Spíš je to rádoby thriller s noir prvky, kde se lidi chovají prostě jenom dost divně hlavně proto, že divný prostě jsou. Andrew Garfield tu má nejdivnější roli v dost možná celé jeho kariéře a možná by bylo i lepší, kdyby ji v portfoliu radši neměl. Přes dvě hodiny se tu totiž děje cosi, co zobrazuje lidskou marnotratnost v Hollywoodu a dělá to tak nenápadně, že podle mě místní ani nepochopí, že film naráží zrovna na ně. Celou tu dobu jsem alespoň čekal, že z toho vyleze něco kloudnějšího, ale nanicovatej závěr to utnul a v podstatě potvrdil, o čem tenhle film je. V podstatě o ničem. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ty kráso, tak tohle je koncert! Na začátek hned říkám, že tohle není věc pro tendenčního nebo popcornového diváka, tohle je filharmonie pro znalce! Představte si nakombinovat Donnie Darko a třeba Mullholland Drive, akorát míň dramatu, víc komedie a tuna, TUNA popkulturního mazáctví. Najdete zde všechno! Nerdství, loserství, umění, erotiku, konspirace, záhady, krev, hnus, hudbu, film a to ve všech možných podobách a varicích. Doslova projížďka hollywoodem pod vlivem. Vše zpracováno nádherně halucinogenně a ulítle. Lituju, že jsem na tohle nebyl zhulenej a váhám, že zvýším na plnej počet!!! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Spolu s filmem Mladí zabijáci je to pro mě už druhý film z loňského roku, který má zdánlivě vše, abych ho zbožňoval, ale stejně to u mě nefunguje. Anotace zní skvěle (halucinogenní neo-noir!) a ještě jakž takž zajímavě to vypadá i v traileru, i když i ten už mi teď přijde dost hrozný, ale když jsem se k tomu filmu konečně dostal, připravil mi prostě jen zklamání. Těch hezkých holek tam zas tolik není, u představitele hlavní role jsem se celou dobu nemohl rozhodnout, jestli je mi sympatický nebo ne, těch narážek na jiné filmy apod. je tam na mě už moc, a děj mi zdaleka nepřišel tak super, aby ospravedlnil, proč to proboha má přes dvě hodiny. Mitchellův předchozí film Neutečeš se mi líbil moc, ale tento na mě udělal dojem spíše jen vlažný. Je to škoda, protože jsem se na něj hodně těšil. Minimálně kamera a soundtrack ale nemají chybu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem něco trochu jiného, než jsem čekal, nejde o žádný thriller ani "meandrující neo-noir", ale o mysteriózní komedii, takový mix filmů Donnie Darko a Hele vole, kde mám káru (zde: Hele vole, kde mám sousedku), (nechal jsem k žánrům doplnit komedii, ke dni 7.10.2018 tu uvedena nebyla). Ale to si nestěžuju, sice rozhodně nejde o festivalový film (a nominace na Zlatou palmu, to se asi někdo z organizátorů festivalu v Cannes uklikl), ale po těžkých dramatech typu Soumrak nebo Zloději šlo o balzám a moc jsem si to užil. Je to zábavné, ujeté a plné supermodelek. Pouze to snad meandruje až příliš dlouho.____cywe, ač jsem to viděl pouhých pár hodin po Jack staví dům, vůbec jsem nepoznal, že Sarah je stejná herečka, které Jack uřezal kozi._____ cywe č. 2, a jedna ze supermodelek je ta muslimská holčička z filmu Towelhead! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

DRM je veľmi svojský tvorca. Ale to mám rád. Je pravda, že dakedy takémuto druhu filmov trvá, kým sa dostanú pod kožu, ale zase nie je na tom nič zlé. Jediné čo mi vadilo boli uzatvorené motívy. Vďaka tomu film nefunguje úplne ako dielo, ku ktorému sa môžeme vracať a objavovať stále nové a nové veci. Na druhú stranu je film plný režijných nápadov a v hlavne prvej polovici dominujú nádherné konšpiračné teórie a urban legends. Druhá je už viacej vysvetľujúca, čo celý ten počiatočný feeling trochu kazí, ale aj tak som s tým spokojný. Nič sa tam v zásade nerieši, všetky vzťahy sú prispôsobené myšlienke filmu. Je to trochu ako Lynch a trochu ako Eyes Wide Shut, hoci je to stále iné. Owl Kiss a fakt že všetko so všetkým súvisí a že kultúra podprahovo mení ľudí, vytvára z tohto dielka pozerateľnú, bizarnú a miestami veľmi vtipnú filmovú delikatesu. Andrew zase raz perfektný. A pre mňa zatiaľ najlepšie Mitchellovo dielo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení začalo 31. října 2016, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • Roli ve filmu měla zpočátku mít Dakota Johnson, ale kvůli určitým nesrovnalostem a konfliktům ji nahradila Riley Keough. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama