Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

Othello 

všechny recenze uživatele

A tak končí naše komédie. Zlo prohrálo a dobro žije. Vám, paní, vidím, že se slza v oku blyští, že to v životě nechodí jak na jevišti. V životě našem opáčně to bývá. Tam dobrák úpí, vrch má duše křivá. Jak ale říkám na každičké štaci: svět bude lepší, dáme-li si práci. Je marné vzlykat, modliti se zdrávas, vše záleží jen na vás, na nás a hlavně teda tady vlevo na vás! ____A po letech útrap to konečně vypadá, že celá naše trudná společná cesta se sérií Insidious dospěla hořkého, nudného, hloupého konce, jak se nabízelo již od začátku. A já doufám, že slib bude dodržen. Poslední díl samozřejmě nepřináší prakticky nic nového, snad krom jednoho zajímavějšího twistu s povahou vidin, jež protagonistka měla v dospívání. Zbytek je opět estráda rozdělená na nějaké čtyři dny a pět nocí, kdy ve dne si máme odpočinout od toho jak v noci na nás pořád něco uřvaně skáče po tichých jízdách kamerou ve tmě. Aby byla zbourána iluze denního safe space, tak samozřejmě na nás vyexploduje naprosto zbytečná a ničím neodůvodněná lekačka ještě za bílého světla. Snažil jsem se alespoň užít si ty klasické hororové rekvizity či pěknou ošklivost hlavního bubáka, leč ono to prostě moc nejde, když musíte neustále počítat s tím, že najednou může kdykoli do filmového rámu vlítnout nějaká věc a hrozně zařvat. Pitomoučká ezoterická mytologie to nepodrží a přehrávající postavičky strašně připomínaj statické figury ze Strážné věže. Příslib toho, že bych již nikdy nemusel vidět Lin Shaye hrát za ten poslední díl ale docela stojí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, keď sa niečo donekonečna predlžuje, obsahová stránka už vážne nemá čo divákovi ponúknuť. Ale uznávam, to strašenie miestami nebolo vôbec zlé. Samozrejme, dosť záleží aj na atmosfére, akú si doma divák navodí. Ja som bol v noci sám a v tme, takže to malo nejaký ten účinok. No ale pozerať to cez deň alebo v prítomnosti nejakého rušivého elementu, tak idem ešte minimálne o hviezdu dole. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Tak abych to tu trochu vysvětlil jak je to s touto sérií. Insidious (2010) a Insidious 2 (2013) jsou první dva díly této série. Insidious: Počátek (2015) jak už napovídá název je prequelem k prvnímu Insidiousu z r.2010. A tento Insidious: Poslední klíč (2018) je pokračováním prequelu Insidious: Počátek. V poslední scéně tohoto nového Insidiousu spatříme scénu z Ins. z r.2010. Takže je jasné, že další díl (pokud bude) už bude přímým pokračováním Insidiousu 2. Sakra, nějak jsem se rozvášnil, ale já si nemůžu pomoci, chci mít v tomto pořádek. No, nyní k filmu. Vloni jsem byl zklamný z nové Annabelle, ale zde si nijak výrazně stěžovat nemůžu. Rozhodně to nemá na první dva Ins., kterým jsem dal 5*. Ale zase je to lepší než nudný Počátek, který schytal jen 2 slabé hvězdičky. Takže příběh mě opravdu zaujal, má pár dobrých rozuzlení, zejména ve finále. Sice ½ snímku trochu vře, chvílemi jsem se mírně nudil, strašidelná atmosféra se režisérovi povedla tak na půl. Zase ale musím pochválit chvílemi vsunutou brutalitu. Nemyslím tím hektolitry cákanců krve nebo řezání končetin, ale kruté zacházení s dětmi apod. V 2/2 se to už víc rozjede, dojde i na pár lekaček a pár napínavých scén včetně slušného finále. Herci byli celkem obstojní. No, jsem fanoušek těchto novodobých duchařin, ale už je toho asi moc, je to takové moc omleté, ale kdyby se k tomuto vrátil Wan, myslím si, že by to dopadlo ještě lépe. Solidní nadprůměr a ještě jednou si to někdy pustím. Očekával jsem nudu, jako byl Insidious: Počátek nebo druhá Annabelle. To se naštěstí nestalo. Takže, aspon, že tak. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Duchařina proložená detektivním thrillerem, pár parádních lekaček, k tomu nějaké ty jemně komické vložky a laskavě hřejivý závěr... Tenhle popis vypadá na nějaký softhorrorový střední proud, ale pravda je, že tohle je z devadesáti procent hustoatmosférický plnotučný horror, z celé Incidious série určitě nejdospělejší. Zpracování skvělé, audio i video za jedna, herci taky (měl jsem radost z mého oblíbence Joshe Stewarta, který si střihl hodně hnusáckou roli), takže pokud bych měl z téhle skvělé tetralogie jeden díl "vypopředit", byl by to tenhle. Čtyřka končí tam kde jednička začíná, kruh se uzavřel, ale myslím, že udělat z téhle tetralogie pentalogii by pro dobrého scénáristu neměl být problém. Budu se těšit na příště. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z celé série se jedná o zatím nejslabší díl, ale v té duchařské bídě posledních let je to pořád nadprůměr. V zásadě se jedná o další z báchorek o strašidelném domě, do kterého po letech přijíždí hlavní hrdinka, aby si to s bubákem vyřídila jednou provždy. Atmosféru to mělo celkem slušnou, laciné lekačky na mě fungovaly, vizualice hlavního strašidla je solidní a docela mě potěšil zvrat, dá-li se to tak nazvat, který přišel v závěru. Herecky jakž takž. Lin Shaye je pro mě doplňkovou herečkou a nejsem si jist, jestli byl úplně dobrý nápad postavit film na ní. Ale tady bude problém spíš ve mě. S ostatními aktéry jsem neměl problém a potěšilo mě i to málo prostoru pro Caitlin Gerard. Podle ohlasů jsem moc nečekal, takže ve finále jsem spokojen. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno