Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Exner a půvabná studentka řeší záhadnou vraždu, která souvisí s cenným archeologickým nálezem... Detektivní romány Václava Erbena si rychle získaly širokou čtenářskou obec. Zásluhu na tom má i atraktivní a neobyčejně originální vyšetřovatel kapitán Exner. Ten je nejen bystrý detektiv, ale i člověk, který si s chutí užívá života plnými doušky. V Pokladu byzantského kupce svěřil postavu „velkého“ detektiva Jiřímu Valovi, režisér a spoluscenárista Ivo Novák. Na scénáři se také, kromě samotného autora předlohy, podílel i Zdeněk Podskalský. V napínavém příběhu o záhadné vraždě a nesnadné cestě ke znovuobjevení starobylého pokladu se setkáte také s Gabrielou Vránovou, Jiřím Sovákem, Lubomírem Lipským, Josefem Kemrem a řadou dalších populárních herců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebýt hereckého ansámblu, který se tady sešel, neštěkl by dnes po Pokladu byzantského kupce nejspíš ani pes, nicméně právě díky všem zúčastněným se z nepříliš nápadité kriminálky stala příjemná podívaná odlehčená humorem a podpořená Liškovou tradičně senzační hudbou. Kromě Jiřího Sováka s vousy, opilého Lubomíra Lipského s oběma rukama v sádře a nezvykle praštěného Josefa Kemra je tu k vidění také vcelku bizarní mordparta - Jiří Vala, Jan Libíček, Václav Lohniský. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Výborná komediální detektivka s několika až groteskními situacemi. Zejména řízení automobilu v podání L.Lipského, které na svůj průběh skončilo ještě dobře, překonalo i scénu se sanitkou z majora Zemana (Sladké I). A jeho apatická lítost nad mrtvou ženou dalšího účastníka nehody - "Je mi líto vaší ženy".....:) ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poklad byzantského kupce je poctivá detektivka, ovšem zpestřená úpornou snahou o vtipnost celého díla. A tak nám tvůrci naservírují Gabrielu Vránovou v roli ztřeštěné studentky, která dostává klidného detektiva občas do varu. Místy ta snaha o vtipnost až překáží, ale vcleku vše drží pohromadě jak má. Kolektiv vyšetřovaných pánů profesorů z univerzity je vskutku povedený, a že ženy nelze podceňovat se dozvíme v samém závěru...70% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se najde detektivka, kterou lze označit za půvabnou. Tento krásný kousek patří mezi nejlepší krimi 60. let a to hned z několika důvodů. Určitě je to laskavý humor, který celý příběh provází až k závěrečné třešničce na dortu. Půvabný chaos ztělesněný Gabrielou Vránovou a Jiřím Valou je okořeněný o nádhernou postavu intelektuála v pobodbě vosatého Jiřího Sováka a starostilvým otcem se svézárným Josefem Kemrem. Právě skutečnost, že nejde o urputné stíhání záludného vraha, činí z Pokladu byzantského kupce příběh spíš humorný nežli napínavý. A to určitě není na škodu. Scenář je dotažený do konce, všechny postavy mají smysl, dialogy plnou přirozeně. Vtipné reakce spolu s komickými situacemi jsou rovnoměrně rozprostřeny do celého příběhu. Filmy, který mám rok od roku raději. ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Pěkná česká detektivní oddechovka. Nejvíce zaujal Jiří Sovák, ačkoliv není vyloženě hlavní postavou. Nevzpomínám si, v jaké jiné roli byl Sovák tak roztomile jízlivý jako tady. Detektivka, kde hlavní vyšetřující není strohý permanentně vážně se tvářící starší muž jako např. Zeman, ale mladý veselý vtipný a koketující Jan Vala. Přiznávám, že tady humor převládá nad detektivním napětím, ale vůbec to není na škodu. ''Veřejná bezpečnost. Kdybyste dovolil, ukázal bych Vám průkaz. - V polovině noci mě žádné průkazy nezajímají.'' ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Kasárna jsou na adrese Pilotů 12, Praha-Ruzyně. Muzeum se nachází na zámku Suchdol a hřbitov u kostela sv. Jana Nepomuckého, Praha-Velká Chuchle. (sator)
  • Houska (Josef Kemr) má vůz Tatra 600 neboli Tatraplan, osobní automobil střední třídy vyráběný v letech 1948 až 1951 firmou Tatra, n. p. a následně do roku 1952 podnikem AZNP Mladá Boleslav. (sator)
  • Při výpočtech shody otce a syna je použit sovětský počítač Ural 2, vyráběný od roku 1959. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama