Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Němi 

všechny recenze uživatele

Kdyby býval Hooper tlačil víc na pilu a z potenciálu, jaký má noční lunapark dostal pořádnou atmosféru... Kdyby býval Hooper tlačil i na scénáristu a vysvětlil mu, že zabrat nudným rozjezdem 2/3 filmu je fakt blbost... Kdyby to finále tak nevyčnívalo kvalitou vysoce ze zbytku... Nemusel bych litovat polovičatého výsledku a právem rychle zapomenout! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper sa vytasil s excelentným atmosférickým slasherom, aj napriek malému castu a nízkemu bodycountu. Stavil na napätie, geniálny makeup a masku monštra, na parádnu kameru, osvetlenie a napríklad aj na skvelé finále. Výborný je aj civilný, sympatický cast a zástup podivínov okolo kolotoča. Čerešničkou na torte je samozrejme tá nenapodobiteľná early 80s atmosféra. Absolútna klasika. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

The Funhouse na tom nie je zle a keď má niečo pripomenúť tak prvé čo ma napadlo to bol Texas Chain Saw Massacre, asi za tú šialenú rodinku a postihnutého syna. Tobe Hooper bol ešte vo forme. V tej dobe by to bolo za 4 dnes len za 3 pretože v dnešných hororoch predsa už len tie konečné likvidácie sú vybrúsenejšie. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som od tohoto filmu,že sa bude uberať podobným štýlom ako voskové múzeum,ale to bol omyl viac by som ho porovnal už viac krát zmieneným Texaským masakerom motorovou pílou.Veľmi slabý rozjazd ale završený krvavým finále.V takomto prostredí sa dá navodiť dosť slušná atmosféra ale filmu sa to podarilo len v pár momentoch,hlavne v závere.Film poukazoval na pár filmových hororových klasík,mne sa páčila hlavne tá čo kopírovala Psycho.Aj s maskami to bolo na veľmi vysokej úrovni,keď sa ukázal kto sa skrýva za maskou Frankesteina,tam to bolo prekvapivé hnusné monštrum.A musím ešte dodať veľmi dobre sa pozeralo na mladučkú E.Berridge.Predvídateľné,niekedy morbídné a keby sa popracovalo na atmosfére,tak určite idem aj na vyššie hodnotenie. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že po dlouhé době slasher. Tak jsem si říkal, že když to natočil Tobe Hooper, tak to prostě...Takový slibný začátek, taková krásná hlavní hrdinka, takové sympatické navození do standardní atmosféry této doby a přece. Přece to nefungovalo. Netušil jsem, že to někdy o slasher-hororu řeknu, ale tady byla jednoduše první půlka lepší, než ta druhá a důvod je jasný. První polovina byla totiž zatraceně nápaditá a zábavná, i když se vyvražd'ování ještě ani nerozjelo. No a ve druhé bylo všechno špatně. To, co mělo přijít prostě nepřišlo a pro mě je v tomto hororovém subžánru absence gore scén prostě neomluvitelná, natož pak, že tu nejsou žádné nápadité vraždy. Celkově velmi dobré, ale zároveň také značné zklamaní, čekal jsem víc. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Dievčatá v stane stvárnili miestne striptérky z Miami. (beso74)
  • Steven Spielberg požádal Hoopera o režisérskou spolupráci na E.T Mimozemšťanovi, ale Tobe Hooper odmítl, protože právě dělal na tomto filmu. Nakonec se spolupracovali při natáčení filmu Poltergeist. (Holina)
  • Film sa natáčal v Miami na Floride z dôvodu menej prísnych právnych predpisov ohľadom detskej práce na Východnom pobreží, väčšina účinkujúcich bola totiž v mládežníckom veku. (beso74)

Reklama

Reklama