Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Až na fajnšmejkrovské citování HALLOWEENU a PSYCHA v úvodu, masky a odkazy na další klasiky nemá FUNHOUSE z dnešního pohledu moc co nabídnout. Opět tu máme znetvořenýho retarda jako v TEXAS CHAINSAW MASSACRE, tentokrát má ale převlek Frankensteinova monstra a vraždí na pouti. Každopádně tady byl Tobe Hooper ještě ve formě. Očividná inspirace Roba Zombieho pro jeho HOUSE OF 1000 CORPSES. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pay to get in. PRAY to get out! Mezi postaršími slashery špička, jen bohužel v pár věcech nedotažená až do úplného konce. Vezmu to takhle. PLUSY: Jednoznačně takový ten fandovský feeling - nepřeberné množství odkazů na různé jiné horory. Masky, postery, úvodní halloweenovský žertík. Dále prostředí pouti plné výstředností, světýlek a různých podivínů. Prostě pro horor jak stvořeno. A samotný dům hrůzy, kde se odehrává to nejdůležitější, to je prostě pohádka.. Různý pohyblivý panďuláci, do toho ty strašidelný zvuky, kouř, vozíky... No znáte to. Velkým plusem je také zábava až do konce. MÍNUSY: No tak po stránce vraha a vražd to žádná sláva není. Znetvořený uslintaný hovado, to by šlo, ale nemuselo by vypadat tak gumově. Ale dokud nosí lacinou masku Frankensteinova monstra, je to v pohodě. Hm a po stránkách vražd nic vynalézavého, žádný gore, ale tomu budiž vzhledem k době vzniku odpuštěno. Ta poslední třetina má tedy určitý potenciál zklamat, záleží na každého pohledu. No a menším záporem jsou ještě nesympatičtí teenageři, v čele s ošklivou hlavní hrdinkou. Ale naštěstí jsou jen čtyři. ROVNÁ SE: Takže FUNHOUSE má svoje mouchy, ale pořád se jedná o velmi dobrý horor, který vyniká hlavně tím bláznivým pouťovým prostředím. V tomhle aspektu naprostá extáze! Není divu, že se tím Zombie nechal inspirovat pro svůj HOUSE OF 1000 CORPSES. A vůbec, když už se dneska přetváří každá píčovina, remake tohohle by rozhodně nebyl od věci. (stopáž hodnocené verze: 01:35:13, screeny) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Úvodních pět minut alá Psycho bylo báječných, bohužel pak přišla necelá hodina s děckama na pouti. Byla na kolotoči , v obludáriu a tajně koukla na peep show v plavkách. Horor jak sviň. Nakonec vlezla do domu hrůzy a konečně přišel bubák. SPOILER: Zabubal, sem tam do někoho píchl a chcípl. Paráda. Dvě utrápené hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hooperův zábavný slasher z cirkusového prostředí, navíc prošpikován spoustou odkazů na slavné horory. První půlka je víceméně seznamovací s hlavními postavami, ale jakmile se překulí do své druhé části, je už na co koukat. Třeba na kvalitní masky od mistra v oboru Ricka Bakera, jehož umění vynikne především při scéně odhalení zjevu šílence převlečeného za Frankensteinovo monstrum. Hlavní hrdinka je zase docela sympaťanda a vyniká mohutným ječákem. Vraždy nenabídnou žádné gore, spíše všechny proběhnou v klasickém slasherovém stylu (proto ani dobře nechápu umístění filmu do "videonasties"), ale jsou díky prostředí strašidelného domu alespoň zábavně podány. Snad jenom ty zvířecí zrůdy si Hooper mohl odpustit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V celom filme sa prakticky nič poriadne nedeje. Akurát sa dozvieme, aké skvelé majú v Amerike púťové atrakcie, u nás len môžeme snívať. Až v závere sa film dostane tam, kde som ho od začiatku čakal. Na trati hutnej hororovej zábavy. Zopár dobrých strašidelných scén ( výborná je krátka pasáž vo vzduchotechnike ), však z filmu hororový skvost neurobia. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Ve Francii film vyšel pod názvem Massacres dans le train fantôme, což znamená Masakr na strašidelné dráze. (Chatterer)
  • Film sa natáčal v Miami na Floride z dôvodu menej prísnych právnych predpisov ohľadom detskej práce na Východnom pobreží, väčšina účinkujúcich bola totiž v mládežníckom veku. (beso74)

Reklama

Reklama