Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jako asi 12letý jsem to viděl v němčině na RTL nebo PRO 7, oči navrch hlavy, moc jsem tomu nerozuměl, ale bál jsem se hrozně. Docela bych to rád viděl znovu, jak bych reagoval teď. Update Hmm, tak jsem to shlédl s odstupem cca 15 let a vidět se to dá, napínavé to sice už moc nebylo, ale ponurá atmosféra je stále slušná. Na svou dobu to má velice slušně natočené vesmírné scény a kromě toho Mathilda May je vybavena slušnou p-p-postavou, ani nevim, proč jsem se zakoktal. Ještě jedna věc zaslouží ocenit, vynikající hudba Henry Manciniho. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně zpočátku mě to hodně nadchlo, efekty jsou - nejen na svou dobu - úžasné, a je to na tom vidět, že to nebylo úplně levný to natočit a že si s tím někdo dal dost práci. Stejně tak se mi samozřejmě strašně líbila Mathilda May, která je zde skutečně mimořádně atraktivní. Někdy od poloviny filmu - cca. po přesunu děje do blázince, ale začala má pozornost polevovat, a ke konci už se to zvrhne ve strašnou blbost, která mě extrémně nebavila a bohužel stáhla i celkový dojem dolů, ačkoli jsem byl jinak těmi maskami a celkovou vizuální stránkou opravdu okouzlený. Takže za mě bohužel nakonec dost rozporuplný dojem. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl tento film jako mladík, možná by v mém životě hrály bloncky a zrzky daleko menší roli. Mathilda May byla opravdu pozoruhodná. Těžko říci, jakou byla/je herečkou, ale výstavním kusem nahé ženskosti je skvělým (abych nekecal, z té čtvrt hodiny na plátně je asi půl minuty i zahalená v nějakém prostěradle). Aby film fungoval úplně dokonale, musel by být jasně zařaditelný protagonista popř. někdo, s kým by se divák mohl identifikovat -- tento problém jsem zaznamenal již ve větším množství britských vysoko?rozpočtových sci-fi 20. století. Dost mi nesedla postava hraná Peterem Firthem, trochu moc zkratky a hlavně hodně špatné "neuvedení" jeho postavy, tedy si ho nejde ani oblíbit, ani neoblíbit -- je vám lhostejný stejně jako většina herců, takže nakonec vám jsou sympatičtější antagonisté. P.S. ale jsem rád, že vše skončilo happyendem. Nejlepší film o vesmírných upírech, který jsem kdy viděl. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je tohle přesně ten typ sci fi filmů, které mám rád, ve výsledku je to jen stín nevyužitého potenciálu. Krásné interiéry a exteriéry mimozemské lodě, budování paranoidní atmosféry, hezké efekty a masky, luxusní kozy a prdelka, sexualita jako zbraň emzáckého vampirismu, Picard atd..to všechno tam je aby to filmaři metodicky zabíjeli plochou zkratkovitostí a divnou uspěchaností, která ničí nejednu potenciálně kulervoucí scénu. Do očí bijící díry v logice scénáře a chování postav(i na parametry žánru) tomu taky moc nepřidají. No a na závěr to celé pohřbívá pro změnu úútahané a nesmyslné finále během kterého mi už bylo ale vlastně úplně jedno jak to dopadne-hlavně aby to dopadlo co nejdříve....Škoda, protože tohle bych mohl a chtěl milovat. :( ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, upíři, výměna těl, pochybní vědci, telepati, zombíci, kteří jsou jednou vysušení a podruhé takové ty běžné typy. Jako by se autoři nemohli rozhodnout, a tak dali do filmu všechno, co se horrorový žánr nabízí. Ale je tu asi nejkrásnější vetřelec, co se kdy objevil ve filmu, takže za 3. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Redaktor John Grover v rozhovore v roku 2015 uviedol, že veľa vecí, ktoré natočili. vrátane nahej Mathildy Mayovej, bolo úplne nepoužiteľných kvôli problémom s cenzúrou. A bol prekvapený s obsahom, ktorý bol dovolený. Povedal: "Keď Mathilda Mayová, schádzala zo schodov....tak som prvýkrát úplne zalapal po dychu. Nikdy som nevidel taký pornografický záber. V tých časoch to nebolo bežné pre komerčný film." (Dajman)
  • Mathilda May je na obrazovke iba sedem minút. Väčšinu z týchto scén hrá úplne nahá, zatiaľ čo v niektorých ju zakrýva len rúcho. Naproti tomu kvôli cenzúrnym pravidlám, ktoré zakazovali úplnú mužskú nahotu, museli byť Chris Jagger a Bill Malin (mužskí upíri) nakrútení s ponožkami telovej farby na genitáliách v prípade, že by ich nechtiac zachytili kamery (ponožky je možné vidieť v niekoľkých scénach). (Dajman)

Reklama

Reklama