Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Démon vtělený do mandlu.To je hlavní zápletka tohoto brutálního béčka od otce Texsaského masakru.Hooper vsadil na Englunda,coby hlavní role majitele prádelny a rozhodně udělal velice dobře.Kromě příjemně stupidního děje(za jehož nápadem je sám veliký Stephen King-film je inspirovaný podle jeho stejnojmené kinhy) se většina úspěchu vozí právě na kvalitě tohoto herce. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh s několika "nepěknými", poněkud brutálními záběry. Co ale jaksi jiného čekat od vražedníka, jímž je jeden starý, hrůzu nahánějící mandl, že. Ten totiž má chuť drtit a skládat vše jako prostěradlo dokonce i když je vypnutý. A podivného majitele prádelny Gartleye to zdá se ani moc nepřekvapuje... Snad tomu přijde na kloub místní polda. No a více už zmiňovat nebudu, však se již podívejte sami... [8/1O] (The Mangler, USA+AUS+ZAF, horror) ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání filmu The Funhouse Massacre jsem si vzpomněl, že mám rest v podobě filmu s Robertem Englundem, kterej jsem strašně dlouho odkládal. Věděl jsem totiž, že nejlepší kousky Tobe Hoopera mám nejspíš za sebou. Navíc mě tenhle příběh popravdě ani moc nelákal. Nadruhou stranu jsem si  podle zdejšího hodnocení říkal, že to asi nebude zase tak špatný a že půjde o poctivěj průměr. Tak jsem tomu dal šanci. Kdybych nevěděl kdo je režisérem tohohle filmu a po dokoukání by mi někdo řekl, že je to Tobe Hooper, nevěřil bych. Tahle story o posedlým mandlu mě fakt nebavila. Stěží 2 slabý hvězdy. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce béčko od Hoopera v ktorom si zahral aj Robert Englund známy z Nočnej mory. Tentokrát ľudí nezabíja Englund ale mandler stroj ktorý priťahuje ľudí a potom ich drtí až sa rozmačkajú na kusy. Atmosféra je priam vynikajúca s pribudajúcim časom hustne a samotné finále je ohromujúce rozdrtenie Englunda v mandleri bolo brutálne a takisto aj oživenie stroja ktorý tu naháňal hlavných hrdinov. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Solídne béčko, ktoré vás zo začiatku motivuje dobrým gore, no nezaostáva ani v atmosfére, vďaka dobrému hudobnému doprovodu. Film ku koncu nadobúda úplne iný zmysel ako ste si mysleli a končí skvelým gorefestom. Hooper vedel ako niečo dobre natočiť, bohužiaľ stopáž je dosť prepísknutá a herci mi nejako nesadli... 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)
  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)

Reklama

Reklama