Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kvůli jedné písničce, duetu Nohavici a Cmoríka, jsme s mužem vyzkoušeli tento amatérský pokus o film. Je zajímavé, že když je něco moc špatné, může to být zároveň i zvláštním až zvráceným způsobem zábavné. Ačkoli obvykle dávám jednu hvězdu ve zlosti a rozčarování, tak tohle je taková rozjuchaná a pobavená hvězdička - celou dobu jsem totiž jenom nevěřícně žasla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zmes českých,slovenských a poľských hercov, slovenský spevák spieva česky a hlavný herec sa tvári, že vie spievať jak Hrušinský v Diskopříběhu. Pardon omyl, hercov tam bolo len pár. Šlo skôr o zmes skrachovaných superstaristov, ktorí sa pricucli k Dejdarovi a Nohavicovi. Ale songy boli celkom fajn, tak aspoň dve hviezdy. ()

Reklama

HDeer odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som tú česť dostať sa ku scenáru ešte pred jeho adaptáciou, a už vtedy som mal isté výhrady, no domnieval som sa, že ide o nejakú technickú verziu, ktorá sa ešte postupne pretransformuje do finálneho konceptu. Žiaľ, mýlil som sa. Film pôsobí presne tak isto, ako som ho už vnímal na papieri. Je to len zlepenec množstva scén bez akejkoľvek plynulosti. Dialógy pôsobia neprirodzene a miestami až absurdne. Osobnosť osudov či asociácia s postavami nulová. A to ešte nehovorím o odpornom komixe, ktorý je absolútne nevhodný (opodstatnenie limitovaným rozpočtom neobstojí). Navzdory tomu, že súhlasím s tvrdeniami o prijateľnej úrovni hudby a prítomnosti osobnosti Jarka Nohavicu (pridal by som ešte zaujímavé prostredie Těšínskeho Sliezka), takto zbabrané snímky nemajú v distribúcií čo hľadať, preto teda odpad. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jednu emocionální scénu (byť teda vyplynula z vyloženě telenovelské zápletky). Víc tam toho není, tedy kromě nahých zad koupající se Sandevy, full nudity Olszanské a pak všudypřítomného product placementu. Nemám jim to za zlé, někdo ten film zaplatit musel, ale mám pocit, že v zahraničí to aspoň umějí schovat - zatímco v zahraničí hlavní hrdina bez zvláštního komentáře zavolá telefonem Samsung a tím to hasne, tady vedle obřích plakátů Bandi ještě musí zaznít extra hláška na postavu, která má zrovna Bandi oblek na sobě. SPOILER: Chudák doktor Schwarz... nejen že mu nějaká nula opíchá dceru, on mu vlastně opíchá obě dvě a přesto s ním jde do byznysu - to je panečku charakter. :D ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Předpoklady tady určitě byly - zkušený slovenský režisér, silné středoevropské obsazení, vděčná hudební tematika. Výsledek je bohužel dost špatný. Petr Šiška může být mužem mnoha profesí, ale psaní scénářů nebude patřit k jeho silným stránkám. Příběh stojí za starou belu, je to zmatečný slepenec více či méně povedených hudebních čísel, nepovedených scén našich pseudocelebrit a odhalených těl Michaliny a Sáry. Jedna hvězdička za Michalinu, jejíhož nesmírného talentu je v takové hovadině škoda a druhá hvězdička za poměrně kvalitní hudební složku. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Když Izzi (Pavel Kříž) vyzvedává na motorce Kláru (Michalina Olszańska), která jde z vyšetření a vychází ven z budovy, jedná se ve skutečnosti o budovu českotěšínské radnice. Následně spolu odjíždějí z náměstí po ulici Čapkova, která je jednosměrná a vyjíždí tudíž v protisměru. Dá se to poznat i podle toho, jak jsou zaparkovaná všechna auta. (J.Cobra)
  • Filmový Izzi (Pavel Kříž) bydlí v domě skutečného Izziho. (ČSFD)

Reklama

Reklama