Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

HBO má dar na zajímavé scénáře, do kterých umí obsadit jednu zásadní hvězdu, která si svojí roli pokaždé užije. V tomto případě září Bryan Cranston. Jeho postava a hlasité rozmýšlení nad životem nemá chybu. Strašně se mi ten nápad líbil. Tak moc, že nebýt useknutého závěru, skončil bych klidně u páté hvězdy. Koho kdy nenapadlo celý život hodit za hlavu, odklidit se do kouta a pozorovat, jak žije okolí bez nás samotných? Takhle ale naprosto chápu, proč tu řada diváků film tak srazilo. Film většinou funguje tak, že spěje k samotnému závěru, ve kterém se divák dočká rozuzlení. Tady je ale zásadní to, co se děje v průběhu filmu (hlavně tedy myšlenkové pochody hlavní postavy) a závěr je jenom takový důsledek, který pro film nemá žádný význam…ale všichni na něj čekáme a v něco doufáme. Marně. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Obsahuje drobné spoilery. Tenhle film má rozhodně nápad. A velmi neotřelý, o tom žádná. Svěřit Bryanu Cranstonovi ztvárnění hlavní postavy, se kterou to celé stojí a padá, která nám prakticky celý snímek bez nějakých výraznějších interakcí, dialogů s okolním světem pouze "předčítá" své myšlenky, byla rovněž správná volba. On to v pohodě utáhne, i když to rozhodně nemá lehké. Má na to správné charisma i hlas (jsem zpětně zase jednou moc ráda, že jsem se na film podívala v původním znění, tohle by více než cokoli jiného dabované nebylo ono). Asi by se mi ale to zajímavé filozofování stravovalo podstatně lépe, kdybych s postavou Howarda mohla více soucítit. Kdyby ho třeba podvedla manželka, umřelo mu koťátko nebo něco takového. Vnímala jsem ho ale spíše jako pěkného hajzlíka (a to je ještě mírně řečeno), který si od začátku (dávno před tím jeho únikem z vlastního života) nehezky pohrává s city všech okolo. Vlastně bych mu na konci docela přála, aby ho manželka úplně vykopla nebo ho alespoň pořádně potrápila, než mu odpustí. Jak toto dopadlo, s jakým vysvětlením Howard přijde a co žena na to, se ale bohužel nedozvídáme, což považuji podobně jako ostatní komentující rovněž za určité minus snímku. A pak bych ráda dodala, že jako snesu hodně, samotná ústřední zápletka je hodně nepravděpodobná a neměla bych s tím problém. Ale nemohli si přece jen trochu více pohrát alespoň s místem úkrytu? Pod svícnem sice tma, ale ať mi nikdo netvrdí, že když zčistajasna zmizí chlap, že první, co jeho rodina udělá, nebude prohledání celého baráku od sklepa až po půdu, jedno, nakolik jsou ta místa jednotlivými členy rodiny běžně využívána... Celkově za 60 %. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"OH, GOD, I WISH I HAD A HIGH-POWERED RIFLE RIGHT NOW." --------- Skvelý Cranston o pocitoch, hlbokých úvahách, životných otázkach a objavovaní seba samého. Problém je však ten, mimo iného, že počas celého filmu sa buduje nejaké to napätie, veľké prípravy na vyvrcholenie a keď už konečne prišlo, tak vlastne neprišlo. Záver bol totálne sklamanie, ktoré by zrejme nemuselo byť, ak by trvalo čo i len o minútku dlhšie a dalo aspoň malinký náznak toho, akým smerom sa ich život bude ďalej uberať. Nuž, čo sa dá robiť. PS: Jennifer Garner - ooooooooohhhhhhhhh damn! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo moc. Zrealizovaná představa, která nás čas od času napadá všechny. Jak se v jednu vteřinu rozhodnout, a když je toho života na člověka už moc, prostě ho na chvíli přestat žít a postavit se bokem. Samozřejmě, že konec přináší zklamání. Ale je vůbec jiný závěr možný? Kromě blázince a sebevraždy? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Nezištnú pomoc a lásku z dobroty srdca vám skôr poskytne ten, kto ju sám veľmi potrebuje. V tomto prípade to boli postihnuté deti. Nádherná a pravdivá myšlienka a vo filme výborne komentovaná... Ale úprimne povedané, mám zmiešané pocity. Celý film, aj keď je to príbehovo dosť jednoduché a monotónne, sledujeme zaujímavý vývin udalostí okolo sledovania vlastného domu a rodiny z okienka garáže od naproti (inak to ako sa správali dcéry k tatkovi bolo dosť smutné), pričom realitu humorným spôsobom dopĺňajú vízie a rôzne variácie čo by bolo keby... Neveril by som, že niečo tak jednoduché ma bude baviť po celý čas. Navyše s blížiacim sa koncom sa stupňovala aj moja zvedavosť ako sa to nakoniec celé uzavrie. No a tu žiaľ padla kosa na kameň. Skončilo to práve v tom najzaujímavejšom čo ma teda riadne vytočilo. Ako chápem, že niekedy je treba niečo nechať aj na fantáziu diváka, no tu sa to moc nehodilo, niektoré veci bolo skrátka treba dokončiť a lepšie objasniť. Odpovede sa tu priam pýtali, škoda. Takto len lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama