Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mladý inženýr Renton (Robbie Amell) se probouzí vedle své bývalé přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) a najednou do ložnice vstupují tři muži v maskách, kteří ho táhnou pryč. Podaří se mu vysmeknout, ale jeden z útočníků ho při honičce srazí ze schodů a po nárazu hlavou do stěny procitne ve stejný čas jako poprvé. Renton pracuje na zařízení ARQ, které by mělo produkovat neomezenou energii, ale vytvořila se také časová smyčka... Film vystačí opravdu s málem, protože se odehrává v jednom domě, kde se zdržuje šest osob. Příběh ve smyčkách se daří bez zbytečného opakování posouvat dopředu a v závěru dojde k nečekanému odhalení. HODNOCENÍ 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je možné, že za moje vysoké hodnocení a nadprůměrnou diváckou spokojenost vděčí ARQ hlavně faktu, že už jsem dlouho neviděl žádné netradiční, nízkorozpočtové, nepodbízivé, a přitom zajímavé scífko. Nebo tomu, že mi jeho děj připomněl jednu starou (a dobrou) Neffovu povídku "Čtvrtý den až navěky" z jeho stejnojmenné staré (a dobré) povídkové knížky, kterou jsem hltal ještě za totáče (ehhh, ta hnusná nostalgie). Skoro bych až řekl, že onu Neffovu povídku tvůrci znali a obšlehli, i když vím, že je to vysoce nepravděpodobné. No a samozřejmě mi ARQ dal i vzpomenout na jednu z mých mála oblíbených komedií, na Groundhog Day. Filosoficky založený divák si zase u filmu možná vybaví Nietzscheho bizarní myšlenku o "věčném návratu téhož", a položí si díky tomu nějakou tu existenciálně závažnou ontologickou otázku (na kterou si ovšem nebude umět odpovědět). Každopádně by se tenhle obyčejný, levný, televizně působící a neznámými herci obsazený film mohl líbit každému, kdo už je znechucený všelijakým tím komerčním, nabubřelým, velkohubým a přitom bezduchým a retardovaným sci-fi mainstreamem se všelijakými těmi Timberlaky a Cruisy a Damony a Farrelly a podobnými kašpary, ze kterýchžto hovadin tedy aspoň já většinou dávivě bleju. 90%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nová Netflixovka sa celkom u mňa schopne uchytila. "ARQ" nemá super originálny námet a už sme to niekoľkokrát videli (napríklad nedávno sme tu mali film Edge Of Tomorrow), no ak dokáže priniesť niečo nové, stále to môže fungovať. A tento film to plne využíva. Musím povedať, že po filme o cestovaní v čase, kde sa nemôže zmeniť absolútne nič, lebo je to tak proste dané (Paradox) musím priznať, že jednotlivé časové úseky a fakt, že sa dozvedáme viac informácií je veľmi dobre spracovaný. Rachel Taylor je podľa mňa veľmi dobrá a je super, že opäť spolupracuje s Netflixom. Ako ľahké, dobre stráviteľné sci-fi tento film funguje. Efekty sú celkom schopné, herci sú dobrí, nápad je tiež fajn, možno by som trošku viac chcel využitia niektorých postáv, ktoré sú posunuté trošku bokom pre to, aby sme sa sústredili najmä na hrdinov a zloduchov. Nemyslím, že nemajú žiadny priestor, ale mohli ho dostať trošku viac. Celkovo si ale myslím, že film funguje, nie je nudný, má dostatok dobrých momentov na to, aby som ho dokázal odporúčiť. Ak máte teda z obsahu pocit, že by to mohlo byť niečo pre vás, čeknite si to. Myslím, že dostane to, čo chcete. Hodnotenie: B ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Svižný ne-příliš opakující se příběh, který má gradaci a dobrou zápletku. Jen jedna věc tam je nelogická. POZOR SPOILER Jestli Taurus už je "jednou" našel a je přitom za "hranicí", tak proč je nenajde pokaždé, když pro něj čas plyne stále dál ;-) Neboť pro něho je to historie, tedy známá skutečnost. Taktéž je trochu nepochopitelné, jak stroj času dokáže naprogramovat mozek jen pro jednu sekvenci...tohle asi nemá žádnou knižní předlohu, z které bych to vyčetla. Škoda. KONEC SPOILERU Doporučuji shlédnout. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frajírek z teplákova se probouzí vedle buchty, co nepříjemně připomíná starou Bellu z Tvajlajtu. Ihned po procitnutí se tváří zděšeně dokud se neujistí, že má na sobě kvalitní domácí úbor a drnda je také ošacena až po paty. Šťastný výraz, z pocitu úlevy vzešlý, mu nezvládne pomuchlat ani partička jakýchsi násilníků. Následuje děj v němž se ukáže, že hoššík byl v minulosti slečniným partnerem, což nějak nevyšlo (ale!) a teď se kvůli tomu leccos děje. No prostě - slovo dalo slovo a šmudlík si hnedle dělá pohodlí v leže, s pěkně rozcabenou dírkou. Bohužel v hlavě. Pozorný divák při pohledu na stopky konstatuje, že to byl tedy fofr, popcorn nestihl zgumovatět a v cole se stále perlí bublinky, ale nešť, jde se domů (rozuměj - zpátky na plochu hledat něco smysluplnějšího). Ovšem achtung! Špatně maskovaný gejín má ve sklepě vykuchanou sušičku a ta je tak vyzkratovaná, až má co denně hromnice! Jede se dál. Reálie údajného postapo světa moc nedávají smysl, Bella je kráva, záporňáci semidebilní a stálo to tak dvanáct pade, přesto s přimhouřením rekta šoupnu tři. Ať neseru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama