Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (444)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nepřátelé jsou krutá westernová podívaná o hledání vzájemného respektu dvou bojovníků na politicky podnícené cestě (na způsob Zachraňte vojína Ryana). Překvapivě jde v tomto snímku narazit na mnoho paralel s jiným novodobým westernem, 3:10 Vlak do Yumy, ať už kvůli kostře příběhu, obdobné atmosféře, či obsazení Christian Bale/Ben Foster. Jinak si ovšem Nepřátelé kráčí svou vlastní pomalou cestou a rozhodně diváka nenechají chladným. Scott Cooper výborně režíruje. Scéna, kde Metz (Rory Cochrane) klečí před náčelníkovým stanem, by v jiném pojetí vyzněla jako neskutečné klišé, ale se skvělými herci a Cooperovým režijním vedením pro mě byla highlightem filmu. [KVIFF 2018] ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Krásný western se spoustou duše o porozumění mezi bílými a indiány. Několikrát mě to opravdu chytilo za srdce. A i když filmu chybí více vytyčený střed a finále, jeho myšlenka a procítěná režie tohle všechno nechává skoro zapomenuty. Je taková škoda, že jsem film musela vidět jen v TV. Westernů už je tak málo a nemít tu možnost vidět tu krásnou kameru a slyšet Richterovu dokonalou jemnou hudbu v kině, je zkrátka smutné. Výkon Christiana Bala je dost možná nejvyspělejší a nejprocítěnější, jaký jsem od něj doposud viděla. Málo kdy si jsem schopna vyvinout takový vztah k postavě za dvě hodiny, ale o Joea jsem při některých scénách měla takový strach, jako bych s ním strávila tři řady seriálu. Scénář i Bale si zaslouží všechen obdiv a je škoda, že film i on byli takhle přehlédnuti. Je to hluboký film, co si zaslouží víc než jedno shlédnutí. A ten konec! ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný drsný western s vtahujícím a skvěle napsaným dějem, fantastickou režií a bravurními herci - zvěsti o životním výkonu Christiana Balea nelhaly, i když je diskutabilní, jestli je to výkon nejlepší (rozhodně je ale v top 3 a je úžasné Balea vidět, jak skvěle hraje očima, obočím, vráskami na čele i knírem). O nejlepší výkon Rosamund Pike jde již ale bez pochyby. Její tragická postava v sobě snoubí ženskou křehkost i sílu a odhodlání, Baleův hrdina je zas o nic méně tragickým válečníkem, kterému v nelítostném prostředí postupně docházejí přátelé-spolubojovníci. Snímek přetékající silnými a závažnými tématy od polemiky o násilí, lidské povaze a morálce a tíze svědomí po rozdíly mezi vražděním kvůli rozkazu a vražděním obecně. Majestátní atmosféra, emoce, bravurně napsané postavy, dokonalá práce s motivy, poslední čtyři minuty možná moc sladké, ale vlastně logické. Nejsou indiáni jako indiáni. Velká pecka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hrozný film, jedna hviezda len za Balea, ten bol fakt dobrý. Ale sledovať dve hodiny mužov na koňoch ako sa premávajú prériou a splietajú filozofické nezmysly, to by unudilo i rozumbradu. A keď sa ozvú ženské, tak to je len hysterický nárek a rev, pretože im väčšinou niekoho zabili. Otravné a príšerné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

130 minutová těžkotonážní projížďka po divokém západě, která mě ale nějakým zázrakem ani na chvilku nezačla nudit a já si naopak užíval každou minutu strávenou s Christianem Balem (jedna z nejlepších rolí) a jeho partou, u níž nemá nikdo nic jisté. Trošku mě mrzelo, že je vlastně takovýhle skvěle napsaný film s prokreslenými charaktery takhle nepředvídatelný, ačkoliv právě onu nepředvídatelnost tak trpělivě vyhledávám, ovšem tady mi začlo na postavách záležet a o to víc mě to pak samozřejmě semlelo. Vynikající dvojkombo se Netflixovským seriálem Godless?..ano, ale Hostilles je větší nálož. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Postava desiatnika Woodsona (Jonathan Majors), je, samozrejme, historicky nepresná. Afroamerickí vojaci bývali v samostatných regimentoch, kde boli všetci až na vyššie hodnosti čiernej pleti. Vo filme je Woodson v štandardnom regimente s bielymi vojakmi. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama