Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (446)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nějak moc se ten film dere pod kůži. Baleovi toho otupělého a emočně zhrouceného killera věřím jako málokomu a Rosamund Pike se spícími dětmi mě bude budit ze spaní. Navíc Stephen Lang konečně v kladné roli. Syrovost, emoce, násilí, ztráty blízkých, vědomí vlastních vin a cizích křivd - zajímalo by mě, jak by na tenhle film reagoval Karlík May :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zážitek. Scott Cooper servíruje drsný dobrodružný Western s Apačema! V hlavních rolích solidní Christian Bale, Rosamund Pike a Ben Foster. Film má sice pomalejší tempo, ale velmi vypjatou atmosféru, překrásnou krajinu, hodně nechutné maniakální Apače, kteří nemají problém vyvraždit celou rodinu i s dětmi ( Úvodní scéna hodně intenzivní) a povedl se i soundtrack. Akční scény jsou zde jen 4, ale autenticky natočené, skvěle ozvučené a velmi vypjaté, že se mi až zatajoval dech. Mrtvý žánr poslední dva roky pomalu oživuje a nabírá na síle a to je jen dobře. 75% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Na to, jak hloubavě film rozebírá pocity všech postav, docela podcenil důležitost vykreslení pro expozici příběhu klíčového zblížení Baleovy postavy s náčelníkem. Za což možná může finalní střih, který měl zkrácením stopáže snímek udělat přistupnější širšímu publiku. Z první třetiny bych udělal první polovinu a stopáž natáhl na 150 minut. Hostiles jsou totiž natolik vtahující, emocionální a psychologicky i myšlenkově angažující, že se mohli stát (anti)westernem desetiletí, který dané fucked-up období americké historie zobrazuje nejvýstižněji ze všech žánrových btratříčků. Kazdá jejich minuta je intenzivní testament o ztrátách, trápení a smutku. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje mnoho fascinujících scén, celek není úplně dokonalý (největší problém jsem měl se ztvárněním postavy Rosamund Pike a několika klišé), ale rozhodně velmi podnětný jako esej o Američanech - o původním obyvatstvu, o vítězích nad nimi i o dnešních bílých mužích, kteří to vše reflektují. Pro mě nejsilnější jako zpráva o tragice služby státu ("It´s my job."), který v průběhu let požaduje poměrně protichůdné věci (emoce). ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Drsný, atmosférický western s chytlavou zápletkou (transport nenáviděného nepřítele), nádhernou kamerou (tolik skvostných záběrů krajiny jsem dlouho nikde neviděl) a výbornými herci (Wes Studi, Ben Foster a mnoho dalších) v čele se zase jednou perfektním zachmuřeným Ch. Balem (téměř po celou dobu je příkladně minimalistický, hrající pouze očima). Úvodní scéna přepadení farmy je určitě jedna z nejdrsnějších, co jsem za poslední měsíce viděl. Oproti tomu finální záběr po té předchozí nekonečné vlně deprese a smutku přinesl poměrně skromnou, ale v rámci možností v podstatě dokonalou katarzi... Mám k tomu jedinou zásadní výhradu - většinu času je to velmi pomalý film, subjektivně minimálně o hodinu delší, než ve skutečnosti. 80 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama