Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 3

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (423)

lamps 

všechny recenze uživatele

Režijně vypilovaný majstrštyk, kterému nedám pět jenom proto, že postavu Tellera nastavuje hodně klišovitě a jeho přeměnu podává rutinně a uchvátaně (a je ve výsledku pro film trochu zbytečná). Jinak budu pět superlativy, jelikož takhle výtečně zahraný, vypravěčsky vyrovnaný a emocionálně strhující katastrofák jsem snad nikdy neviděl. Je to totiž v prvé řadě silné a uvěřitelné drama o "rodičích a práci", kde se neděje nic přestřeleného a postavy přirostou k srdci právě tím, jak se chovají obyčejně a přirozeně - Kosinski tedy ukazuje svou třídu nejen při plápolání požárů, z nichž jde v jeho podání skutečný respekt a strach, ale i v osobních rovinách a jejich podřízení enormně účinnému závěru, který nepůsobí vůbec pateticky, a troufám si tvrdit, že pokud neznáte jako já skutečné události, zaručeně vás sejme. Skvělý soundtrack, nádherná kamera i triky, dokonalí Teller a Connely, ultraprďácký Brolin. Jeden z nejlepších filmů roku 2017, čeští distributoři ať se laskavě chytí za rypák. 85% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film začíná ve sto třináctý minutě a ve sto osmnáctý končí! Těch pět minut inferna je sice naprosto fenomenálních a strhujících, všechno co se stalo před tím a pak už je ale naprosto nicotná výplň, aby se z jedný krátký události dal natočit celovečerní film. Postavy jsou navíc sice uvěřitelný a dobře zahraný, ale z hlediska charakteru nenabídnou nic, kvůli čemu by se měl divák emočně vyčerpávat. Nuže ačkoliv událost to byla tragická, na poli sto třiceti minut ničím nezaujme a spíš unudí než strhne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski si po mdlém Oblivionu u mne napravil reputaci a natočil svůj nejlepší film v kariéře. Vybral si velmi citlivé a destruktivní téma. které mě okamžitě chytlo za srdce a přikovalo k sedačce. Josh Brolin je vynikající a jde z něj neuvěřitelný respekt a Miles Teller je nejlepší young-adult herec současnosti. Kosinski natočil velmi srdceryvné drama s několika vynikajícími momenty včetně tréningu-šikany, family issues, přechod z junkieho na hera, skvělá strategie a zákulisí práce amerických hasičů a emocionální zničující finále, které mě slušně rozsekalo. Perfektní film, který je skvěle zahraný, natočený, vypjatý a s inteligentními dialogy. Letos první pěti hvězda. Překvápko 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by divák očekával napínavý snímek, plný scén o hrdinných hasičích, jak bojují s ohněm, bude zklamán. Tento film je o něčem úplně jiném a zaměřuje se hlavně na postavy, interakci mezi nimi a jejich soukromé vztahy. Nebýt hvězdného obsazení, šel by film rovnou do televize a skoro nikdo by si ho ani nevšiml. A byla by to škoda, protože film, překvapivě funguje i bez velkolepých scén a pokud neznáte příběh, podle kterého je film natočen, bude na konci (stejně jako já) dost nepříjemně překvapen. Jediným problémem tak zůstává fakt, že po skončení film velice rychle vyprchá a nemá nic, kvůli čemu by se k němu měl kdokoliv vracet. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama