Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 1

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (422)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski si po mdlém Oblivionu u mne napravil reputaci a natočil svůj nejlepší film v kariéře. Vybral si velmi citlivé a destruktivní téma. které mě okamžitě chytlo za srdce a přikovalo k sedačce. Josh Brolin je vynikající a jde z něj neuvěřitelný respekt a Miles Teller je nejlepší young-adult herec současnosti. Kosinski natočil velmi srdceryvné drama s několika vynikajícími momenty včetně tréningu-šikany, family issues, přechod z junkieho na hera, skvělá strategie a zákulisí práce amerických hasičů a emocionální zničující finále, které mě slušně rozsekalo. Perfektní film, který je skvěle zahraný, natočený, vypjatý a s inteligentními dialogy. Letos první pěti hvězda. Překvápko 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást. Kosinski si tentokrát nepřipravil neonovou pastvu pro oči. Jeho cit pro vizuál se mu samozřejmě ani zde upřít nedá a oheň jakožto živel vypada v jeho filmu impozantně a místy možná až příliš krásně. Zároveň zásahy hasičů tu jsou nejednou velmi zkratkovité a zjednodušené. Jenomže Only the Brave útočí v emocionální rovině a diváka si získá pečlivě budovanými charaktery, rodinou drobnokresbou a správně chlapackým army feelingem, který je jak na začátku při výcviku, tak na konci při zásazích. A pozor ! Závěr se povedl na jedničku. Záběr po záběru. Vynikající herecká parta, primárně Brolin, který s ohněm má zkušenosti ze svého mládí a Jennifer Connelly, kterou prostě chcete vidět hádat se. Mainstreamové obsazení, ale snímek vyhýbající se velkohubému patosu a tradiční nabubřelosti. Kluci si nemohli přát lepší poctu. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama