Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 3

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (422)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte nebudu překlápět hodnocení směrem nahoru, kvůli tomu že poslední minuty jsou prostě emocionálně boží. Dávat do podle mě slabého filmu, mimořádných 20 minut je hřích. Hodinu a 45 minut sledujeme prakticky pouze život v jednom hasičském sboru. Podle mě ne zrovna extra zajímavé ani sympatické postavy se potkávají, povídají si, občas spolu zajdou na pivo, semtam něco nacvičí a málokdy jdou do opravdové akce. Předem varuju, že kdo čeká podobnou nálož akce a napětí jako byl Oheň s Kurtem Russellem, bude hodně nepříjemně tak jako já zaskočen. Alespoň že poslední minuty jsou opravdu jakousi odměnou. Vůbec jsem nečekal že to celé dopadlo, tak jak to dopadlo. Hned jsem si samozřejmě článek vyhledal na Wikipedii. Smekám před touto událostí. 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne : “Nějaká pitomost o hasičích. To vidět nepotřebuji.” A za sebe mohu říct, že by to byla ta největší chyba, co můžete udělat. Je totiž až neuvěřitelné, kolik toho Kosinski dokázal vymáčknout z v pravdě prachobyčejného příběhu dle skutečných událostí a kolik emocí z člověka vymámí. Už na začátku jsem věděl, když ve vzduchu vrtočivá helikoptéra nabírá vodu z bazénu a přitom kamera líbivě krouží podél ní, že tohle je zkrátka pecka a celých 130 minut jsem byl napjatý jako struna. Důležitý podíl na tom také samozřejmě má Josh Brolin a jeho parta odvážných hasičů, včetně Milese Tellera, se kterýma jsem si hned chtěl dát pivo a zapadnout mezi ně. Neuvěřitelný film, který nesmí zapadnout a doporučuji naprosto všem. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opätovne vzhliadnuté. Predchádzajúci názor: ... "No, na toľké "%" som čakal väčšiu dávku "ohňa". Omnoho viac, ako o hasičoch v akcii, je tento snímok o hasičoch na "základni", o vykresľovaní vzťahov, získavaní dôvery, schopnosti spoľahnúť sa jeden na druhého, o milovaní tejto práce, ktorej človek musí byť oddaný, celým telom i dušou. Neznehodnocujem "pravdivosť" tohto tragického príbehu (!), chápem, že bolo treba na všetko poukázať, aby v závere človek dostatočne precítil samotnú udalosť, no podľa mňa bola najemotívnejšia časť úplne odbitá, pričom dlhšia je aj reklama na O2. 133 minút je doslova vražedných, viac som prezíval, než sa bavil na plné obrátky, a to je v danom prípade proste neodpustiteľné. Neviem či to naozaj väčšina videla, či hodnotila len vďaka "traileru", no toto závratné hodnotenie mi príde trošku "od veci". Ale tak, "tí Americkí hasiči", zrejme hrdinovia naozaj sú .." ... absolútne zmenený. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama