Reklama

Reklama

Loganovi parťáci

  • USA Logan Lucky (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (373)

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, plán Loganových parťáků má své téměř-geniální perličky, ale jeho "překvapivé" zvraty působí jaksi uměle - nedokážou vzbudit ten patřičný wow efekt. Ani sympatičtí herci a sem tam nějaká ta úsměvná jednohubka ze života rednecků na západě nemění nic na tom, že po spuštění závěrečných titulků nezůstane v divákovi žádný hmatatelný zážitek... 6/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ám aboat to get nejkid so nou pejkin. Jsou filmy pro burany a filmy o buranech. Tenhle naštěstí patří do té druhé kategorie. Zároveň se ale nejedná o žádnou snobárnu, Soderbergh evidentně své vidláky miluje a možná jim i maličko závidí, takže se se svojí západovirginskou variací na Oceanovic -náctky mazlí, jako by to byla jeho pihovatá sestřenice s předkusem. Craig asi nikdy nebyl vtipnější. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dozvědí se jen to, co budeme potřebovat.“ (Dů)vtipný mix sociálního dramatu ze života pracující třídy s filmem o loupeži, filmem o útěku z vězení a filmem o podvodu, přičemž podveden je především divák. Tradiční antagonista, kterého by se hrdinové snažili přechytračit, zde chybí. Teprve v posledním aktu je vyprávění obohaceno o postavu, která jde partě kolem Jimmyho po krku (a kterou hraje natolik známá herečka, abyste vytušili, že se jen tak nevzdá), díky čemuž je film napínavý i po akci. Soderbergh nejde rovnou k věci a v úvodní části filmu věnuje poměrně dost času charakterizaci postav a vykreslování jejich sociálního prostředí (proto má taky smysl dvouhodinová stopáž), čehož zužitkovává v emocionálně bohatém finále, kdy se u mne v rychlém sledu vystřídalo dojetí, pobavení a (nakonec) znejistění. Zásluhou smysluplných „backstories“, srozumitelných motivací a dobře obsazených herců Loganovi parťáci na rozdíl od jiných zlodějských komedií neztrácejí na přesvědčivosti ani tehdy, když od nás žádají soucit s postavami, které občas říkají a dělají zvláštní věci, ale z větší části nejsou jednorozměrnými komickými figurkami a jejich jednání je napříč filmem poměrně konzistentní. Do poetiky filmu přitom bezproblémově zapadají i kouzelně bizarní, blíže nevysvětlované momenty, jako je heslo „karfiól“ nebo převzetí tašky od „medvěda“, případně momenty zábavné tím, že jsou vysvětlované až příliš dopodrobna (vyrábění bomby z gumových medvídků). Soderbergh si jako obvykle dává extra záležet, aby nic, co se ve filmu přihodí, nepůsobilo nahodile (nemotivovaně). Jak postupně vychází najevo, film je promyšlený do nejmenšího detailu. Velmi obratně je zužitkována oblíbená písnička protagonisty, postava jeho bývalé spolužačky, fakt, že nevlastní mobil i speciální „sůl“, kterou si Joe Bang sype na vařená vejce. Přepečlivá kompozice s velmi chytrou distribucí informací jde ruku v ruce se Soderberghovou trpělivou režií jednotlivých scén. Ví přesně, kdy střihnout (a kdy naopak s kamerou setrvat na jednom místě), kam kameru umístit, aby nám záběr nejen řekl vše podstatné, ale navíc byl vtipný, jak snímat akci, abychom se bezproblémově orientovali v prostoru. Loganovi parťáci se mohou jevit jako pouhá prvotřídní žánrovka, ale zároveň divákovi nabízejí tolik nadstandardních „služeb“, že nemám problém dát jim plné hodnocení a zařadit je mezi nejuspokojivější filmové zážitky letošního roku. 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh se vrátil z televize a podle mě si vybral látku, která mu sedí tak nějak nejvíc, tedy Heist movie. Obsazení rozhodně uspokojující, ale nikoliv tolik hvězdné jako například před 10 lety v období Parťáků. Film spíše v hlavě po čase uzraje. Tohle na jedno podívání rozhodně není, protože "Jedenáctka" byla mnohem přehlednější a doslovnější. Herecky hodně čouhá Craig, který konečně hraje taky něco jiného než Bonda. Uvidíme co se mnou udělá časem druhá projekce, ale myslím že film spíše zvedne. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro porušení zákona musí bejt dobrej důvod. Třeba něco jako loupež. Musíš si to morálně zdůvodnit." Akce pechfóglů Loganových a bratrů Bangových alias Dannyho vidláků mě dost bavila a jestli ještě někdy bude vyhlášen kód Květák, tak jdu do toho s nimi. Prostě jsem se stal členem fan clubu Potrubní pošty, bavil se při plánech Jimmyho, užíval si krásu žen, demenci bratrů Bangových a zejména chemické rozbory Joe Banga. Tváří se to sice vidlácky, ale má to koule, nápad i vtip a to mám rád. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Ve scénách v baru si je možné všimnout neonového banneru Pilsner Urquell. (Punkey)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno