Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Derek 

všechny recenze uživatele

BACKDRAFT nad priemer okrem solidneho hereckeho obsadenia,na cele s ako vzdy skvelym kurtom russelom (okrem neho potesi i scott glen, de niro v trocha mensej ulohe a hlavne donald sutherland je skvely) taha nahor i technicke spracovanie (praca kameraman mike salomona je neskutocna) a uplne bezchybne pyrotechnicke efekty. i ked sa do hry dostava aj CGI nastastie zaciatkom 90tych rokov sa vacsina efektov stale robila na place co dodava filmu dost potrebnu uveritelnost... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jsem si asi pod filmem měl představit než to, že ve filmu bude víc ohně než na radnici při pravidelných pražských nepokojích. Herci byli parádní, požárníky si užívali. Jen mi přišlo, jak kdyby tvůrci prostě jenom řekli...No hele natočíme o hasičích film. Nemusíme to proplejtat nějakým zajímavým příběhem, to, že zachraňují životy je příběh samo o sobě a my to tak ukážeme a natočíme jenom směs akčních scén, kde jeden hasič lítá za druhým, občas se stane nějakej průser a tak to je pořád dokola. Není to konkrétně o příběhu, spíše pocta samotná lidem, kteří den co den zachraňují lidské životy. Proto je to tak hezký, ale tři hvězdy mi přijdou akorát. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tento film rád a zřejmě ani nespočítám, kolikrát jsem si jej na staré VHSce pouštěl. I já samozřejmě patřím k těm, který chtěl coby kluk být hasičem nebo policajtem, ale nakonec jsem zakotvil u bezpečnějšího povolání…No nic ale k filmu: mám rád Kurta Russella (coby herce), mám rád akci, výbuchy a hlavně nenudící příběh – to všechno mi zde bylo dopřáno společně s velmi dobrými hereckými výkony zbytku osazenstva. Koneckonců si tu i William Baldwin nevedl vůbec špatně a to ho jinak ani moc nemusím… ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že oheň je zde pojat jako živá dýchající bestie a tohle pojetí zde vypadá dost uvěřitelně. Jinak příjemný příběh, kterému až na občas moc velkou dávku hrdinství nemám co vytknout. Chápu, že tahle práce je nebezpečná, ale to co zažili hrdinové tohoto filmu se zase asi až tak často neděje. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ron Howard se ve svých filmech docela rád vyžívá v patosu, ani s Backdraft to není jiné, tentokráte namíchal vysoce výbušnou směs patosu hrdinského. Backdraft je stavěn podle klasického vzorce, zarputilý otec položil pro svou práci život a synci se mu musí vyrovnat. Trochu to ale skřípe, teprve až se na scéně objeví Robert De Niro a Donald Sutherland, začne mít film potřebnou šťávu a chytne ten potřebný drive, to ovšem od začátku uplyne již nejméně hodina. No, nevadí, pořád máte ještě více než další hodinu před sebou... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Film se celý natáčel v americkém státě Illinois, převážně ve městě Chicago. Hasičská stanice byla natočena na Cermak Road, což je ulice pojmenována podle starosty Chicaga Antonína Čermáka, který byl českého původu. (Trajektt)
  • Herečka Jennifer Jason Leigh po přečtení scénáře řekla režiséru Ronu Howardovi, že by si chtěla zahrát oheň, protože má ve filmu nejlepší roli. (POMO)
  • Backdraft je jev, ve kterém oheň, který spotřeboval veškerý dostupný kyslík, náhle exploduje, když je k dispozici více kyslíku, obvykle proto, že byly otevřeny dveře nebo okno. (sator)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno